Грижата за кожата ни изправя пред въпроса Какво да изберем

...
Грижата за кожата ни изправя пред въпроса Какво да изберем
Коментари Харесай

Крем или серум за лице – какво да изберем?

Грижата за кожата ни изправя пред въпроса „ Какво да изберем – крем или серум за лице? “. Често попадаме в състояние да решаваме кой артикул е по-добър за кожата ни – крем или серум? Със сигурност и двата продукта са значими за нас и оказват помощ за поддържане на здрава и млада кожа. Разликата е, че имат разнообразни съставки, приложение и преимущества.

Грижата за кожата към този момент е безспорна нужда, а не ексклузивен разкош! В момента на пазара може да откриете по-евтина опция съвсем на всеки козметичен артикул за лицето. Направете изследване и изберете най-бюджетния вид за поддържане на здрава кожа.

Защо е значима грижата за лицето?

-Грижата за лицето ви защищава от външни фактори в околната среда (замърсители, ултравиолетови лъчи и патогени).

-Правилната грижа за лицето поддържа кожата ви хидратирана и здрава.

-Грижа за кожата ви оказва помощ да се борите с кожни проблеми като акне, пъпки, черни точки и запушени пори.

-Mожете да забавите признаците на стареене на кожата си. Използването на артикули срещу стареене оказва помощ да поддържате юношески тип на кожата.

-Когато кожата ви се усеща добре, и вие се чувствате добре! Сияйната кожа усъвършенства изцяло външния тип, дава комфорт и възприятие на убеденост.

 Крем или серум за лице - какво да изберем? Крем или серум за лице-Сияйна и свежа кожа на лицето

В тази публикация ще разгледаме главните преимущества на крем или серум за лице.

Ето какви са преимуществата на крем или серум за лице:

Крем за лице

Кремовете за лице, осбено хидратиращите кремове, са доста употребявани от дамите. Те съдържат разнообразни мазнини – бадемово, ший, арганово, розово, кокос, които пазят кожата и задържат влагата. Кремът за лице има по-гъста и богата текстура в съпоставяне със серума. В магазините се оферират разнообразни типове – от леки и бързопопиващи до богати и плътни.

 Крем или серум за лице - какво да изберем? Крем или серум за лице

Предимства на крем за лице

-Хидратиране на кожата. Кремът хидратира кожата добре и я защищават от изсушаване. Препоръчва се за суха кожа, като работи изключително добре през зимата.

-Подхранване на кожата. Кремове за лице с богата формула на дейни субстанции, витамини и антиоксиданти, подхранват кожата.

-Предпазва от стареене. Кремове за лице, които съдържат хиалуронова киселина и ретинол подкрепят производството на колаген и усъвършенстват еластичнстта на кожата.

-Слънзезащита. Кремът за лице с SPF фактор защищава кожата от нездравословните ултравиолетови лъчи.

-Подобряване тена на кожата. Съставки като алфа-хидроксилни киселини, витамин С и други могат да обезпечат равен и лъчезарен загар.

-Успокоява кожата на лицето. Кремове за лице, които съдържат алое вера, невен, лайка успокояват раздразнената кожа и защищават от дискомфорт.

Серум за лице

С появяването на пазара, серумите трансформират метода, по който хората се грижат за кожата си през днешния ден. Тези козметични артикули за лице са доста известни заради своите ефикасни свойства. Формулата на серума съставлява съсредоточен състав от дейни детайли, антиоксиданти, витамини, ориентирани към тъкмо определни проблеми на кожата.

 Крем или серум за лице - какво да изберем? Серум за лице

Серумът доближава до клетъчно равнище и възвръща клетките в дълбочина, а кремът работи единствено незадълбочено като основава преграда против нежеланите, външни фактори.

Серумите са с лека консистенция, (прозрачни или кремообразни). Те са съсредоточени артикули, които нормално съдържат по-голямо количество дейни съставки от кремовете. Те се всмукват бързо и проникват по-дълбоко в кожата. Активните съставки като хиалуронова киселина и глицерин притеглят и задържат влагата, осигурявайки интензивна хидратация на кожата. Това оказва помощ да се усъвършенства общото равнище на хидратация и изпънатост на кожата.

Серумите са подобаващи за хора с друг вид кожа – от естествена до мазна. Те са иделано решение за тези, които търсят характерни решения против бръчки, пигментни петна, акне.

Първите признаци на стареене на кожата на лицето се появяват след 30-годишна възраст. Серумът работи добре на застаряваща кожа, като възстановява нейния лъчезарен тип, разтегливост и гладкост.

Предимства на серум за лице

-Серумът за лице има лека текстура, която разрешава по-дълбоко навлизане в кожата на клетъчно равнище. Той включва висока централизация на дейни съставки.

-Хидратация на кожата и задържане на влагата

-Въздействие върху съответни проблеми на кожата

-Изсветляване и равнене на тона на кожата

-Намаляване на бръчки и признаци на стареене

-Подобрена текстура и по-гладка кожа

В ежедневния обред за хубост, серумът може да се употребява като опция на кремовете и лосионите. Избирайте серум за лице по този начин, че да усещате оптимален комфорт върху лицето!

Съвети

Избирайте съгласно вида кожа крем или серум за лице

За суха кожа, кремът може да бъде съществена помощ в грижата за лицето. Серумът е подобаващ избор за проблеми като петна и бръчки. Добър вид е да употребявате двата продукта поредно, като нанесете първо серум, а по-късно хидратиращ крем за лице.

Експериментирайте

Експериментирайте с разнообразни кремове и серуми, с цел да намерите тъкмо този, който дава отговор на вашата кожа.

В умозаключение би трябвало да кажем, че изборът на крем или серум за лице зависи от вида на вашата кожа и проблеми. Важно е да сте постоянни в грижата за кожата си и да употребявате козметични артикули, които дават отговор на характерните ѝ потребности.

 Крем или серум за лице - какво да изберем?

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР