Григор Димитров (№21 в света) спечели и втория се мач

...
Григор Димитров (№21 в света) спечели и втория се мач
Коментари Харесай

Григор Димитров взе две победи поред за първи път от 4 месеца

Григор Димитров (№21 в света) завоюва и втория се мач на шампионата от сериите " Мастърс " в Синсинати (САЩ), на който завоюва купата през 2017 година

След като в профил на старта испанеца Роберто Баутиста Агут (№16) с 6:3, 6:4, през днешния ден най-хубавият ни тенисист се оправи с представителя на Казахстан Александър Бублик - 6:3, 7:5 след час и 23 минути игра.

Досега Григор два пъти бе срещал Бублик, като и двата пъти бе претърпял загуба - за последно във II кръг на тазгодишния " Уимбълдън ".

Димитров демонстрира усъвършенствана форма и за първи път от април реализира две следващи победи на един шампионат. Последният подобен случай бе на шампионата " Мастърс " на клей кортове в Монте Карло, когато в профил Жереми Шарди (Фр) и Ян-Ленард Щруф (Гер).

Днешната победа над Бублик съвсем несъмнено ще върне българина в Топ 20 на международната класация. В ранкинга онлайн той към този момент се изкачи до №18, само че към момента има тенсисти, които на доктрина могат да минат пред него. 

Следващият противник на Димитров в Синсинати ще бъде спечелилият от мача сред международния №2 и първи подложен в схемата Даниил Медведев (Рус) и американеца Макензи Макдоналд. Медведев единствено преди няколко дни завоюва " Мастърс " в Торонто и към този момент има 4 трофеи от тази верига.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР