Григор Димитров заяви, че ще започне без конкретни очаквания дебютното

...
Григор Димитров заяви, че ще започне без конкретни очаквания дебютното
Коментари Харесай

Григор Димитров: Целта ми е всеки път, когато изляза на корта, да бъда по-добър играч от вчера

Григор Димитров съобщи, че ще стартира без съответни упования дебютното си присъединяване във финалите на АТП. По думите му най-важното нещо сега е да мисли мач за мач, да се придържа към личния си жанр на игра и да даде всичко от себе си.

Българският тенисист попадна в група със международният номер 1 Рафаел Надал, Доминик Тийм и Давид Гофен. Той ще стартира шампионата в понеделник от 16.00 часа с мач против Тийм, с който към този момент се срещнаха два пъти през годината и размениха по една победа.

" Играхме няколко пъти тази година. Той е един от най-хубавите играчи. Това демонстрира, че прави нещата по верния метод. Искам да изляза, да покажа моята игра, да се придържам към личния си жанр. За пръв път съм тук, тъй че възприятието ще е друго. Много неща ще окажат въздействие, само че сигурно чака да бъде страховит мач ", съобщи Димитров.

 Григор Димитров: Целта ми е всякога, когато изляза на корта, да бъда по-добър състезател от през вчерашния ден
© Reuters

" Не мисля за съответна цел (в турнира). Играл съм с всички. Побеждавал съм всички като се изключи Роджър, тъй че не желая да си сътворявам напрежение с някакви упования. През последните няколко дни с тима ми говорихме напълно върху това по какъв начин да играя по-добре ", добави българският тенисист.

Димитров показа, че е доста благополучен от първото си класиране за финалите на АТП. " Преди три години се разминах с една позиция от присъединяване. Да се класирам за финалите на АТП постоянно е била една от задачите ми. Този шампионат е радикално друг от всичко останало, което се случва през сезона. Да стигнеш до Лондон е една огромен премия за напъните ти през цялата година. "

Той съобщи, че се усеща физически здрав и квалифициран за борбите в зала " О2 ". " В този стадий от сезона е значим освен психологическият детайл от играта, само че и какъв брой добре си квалифициран физически. Въпреки че шампионатът е във формат два от три сета, умората ще окаже въздействие. Аз мога да приказвам единствено от свое име. Изготвихме добра стратегия с екипа ми през този сезон. Чувстваме, че сме създали нужната подготовка за шампионата. Ще дам всичко, на което съм кадърен. "

Световният номер 6 оцени представянето си през сезона досега като доста положително. " Мисля, че станах по-постоянен. Титлата в Синсинати също беше доста значим миг. Стремях се да подобря всеки детайл от играта си, демонстрирах добра дисциплинираност през цялата година. Но отвън това не мисля, че съм трансформирал нещо съществено, или че съм почнал да върша нещата по друг метод. "

 Григор Димитров: Целта ми е всякога, когато изляза на корта, да бъда по-добър състезател от през вчерашния ден
© Reuters

Българинът показа, че това, което вършат Роджър Федерер и Рафаел Надал на този стадий от кариерите си, на моменти е обезкуражаващо за по-младите тенисисти, само че в това време да бъдат измежду тях им оказва помощ да израснат.

" Мислиш си, че влагаш задоволително старания в тренировките, само че все пак разликата остава. Въпросът е, че до момента в който ние продължаваме да работим, те също го вършат. Но да бъдеш тук измежду тях и да докажеш, че си един от тях, ти оказва помощ да израснеш, да натрупаш скъп опит за бъдещето. "

" С вярното отношение, с добра работна нравственос, в случай че успееш да останеш здрав, да бъдеш оптимално покрай екипа си, до следваш своите цели и своя път, нещата ще стават единствено по-добри. Една от най-важните ми цели е всякога, когато излизам на корта, да бъда по-добър състезател от през вчерашния ден ", приключи Димитров.

Следете всичко най-вълнуващо и значимо към финалите на АТП с пратеника на " Дневник " в британската столица.

Всичко, което би трябвало да знаете за: ATP финалите в Лондон (20)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР