Григор Димитров заяви, че ключът към победата над Денис Шаповалов

...
Григор Димитров заяви, че ключът към победата над Денис Шаповалов
Коментари Харесай

Григор Димитров: Бях спокоен във важните моменти

Григор Димитров съобщи, че ключът към успеха над Денис Шаповалов в първия му мач в тазгодишното издание на тенис шампионата в Ротердам, е бил спокойствието във значимите моменти.

Българинът се наложи с 6:3, 7:6(3) в срещата с канадеца и си обезпечи място във втория кръг на конкуренцията.
Гришо преодоля Шаповалов на старта в Ротердам Победа в два сета за най-хубавия ни тенисист
" Денис е първокласен състезател. Сервисът му е доста рисков, изключително на закрито. Той е левичар и е доста неуместен, само че в действителност аз обичам доста да играя против левичари. Опитвах да се възползвам от всяка дребна опция, която имам, с цел да съм сигурен, че ще мога да се оправя. Нямаше доста дълги разигравания, само че съумях да подкрепям контрола. Бях спокоен във значимите моменти и излизах на мрежата, когато беше нужно. Като цяло, свърших доста добре нещата, които трябваше да направя ", сподели Димитров след мача си в Ротердам.

Днес (11 февруари) Димитров ще научи името на идващия си противник в шампионата. След 12:00 ч. българско време стартира мачът сред Феликс Оже-Алиасим и Ян-Ленард Щруф.

Роденият в Хасково тенисист и Щруф са се срещали 4 пъти до в този момент, като салдото им е 2:2 победи. 19-годишният канадец Оже-Алиасим пък е побеждавал българина в единствения мач посред им от 2019 година в Лондон.

Димитров не пази точки от шампионата в Ротердам, защото не игра през предходната година там поради травма.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР