Григор Димитров започна по прекрасен начин сезона си на трева,

...
Григор Димитров започна по прекрасен начин сезона си на трева,
Коментари Харесай

Участието в Куинс приключи: Григор и Еванс напуснаха турнира на двойки след обрат

Григор Димитров стартира по прелестен метод сезона си на трева, надигравайки Камерън Нори на шампионата в Куинс. За страдание обаче, откакто родният ни представител по-рано през днешния ден позволи двусетово проваляне от Ботик Ван Де Зандсхулп, което го остави на крачка от осминафиналите, Григор трябваше да претърпи второ проваляне в границите на деня. Димитров, който си партнира с локалния любим Даниел Еванс в конкуренцията на двойки, записаха поврат против американците Томи Пол и Тейлър Фриц, което означаваше и завършек на присъединяване на нашия съотечественик в шампионата - 6:2 (3)6:7 6:10.

Срещата стартира със сервис на родния ни играч и макар че Димитров и Еванс бяха сложени под известно напрежение, завоюваха гейма си. Американското дуо отговори даже с още по-категорично подаване, с цел да изравнят резултата, единствено че българинът и неговият съотборник доста бързо изложиха на показ положителните си ретури и майсторска игра на мрежата, извоювайки си първи пробив, преди решително да затвърдят своето предимство - 4:1. Българо-британският тим продължи да играе с въодушевление и беше доста покрай това да реши ориста на откриващата част след прецизните докосвания от страна на най-хубавия ни играч, само че Фриц и Пол резервираха очакванията си живи. Все отново до края обстановката остана под тоталния надзор на Григор и Еванс, които си подпечатаха триумфа в откриващата част, спечелвайки следващото красиво разиграване в дуела.

Силите се изравниха при започване на втория сет, като Фриц и Пол стабилизираха представянето си, а двете двойки не спираха да демонстрират стабилен тенис. Доминиращи обаче бяха сервиращите и нито един от двата тима не съумя да вземе сервис гейма на другия, което докара до това паритетът да остане в действие до самия завършек на частта, с цел да се стигне до напълно логически тайбрек. Той стартира с минибрейк за представителите на Съединени американски щати, чийто задатък се усилваше с бързи темпове и по този начин двамата поведоха с 5:0, преди конфликтът да се насочи към шампионски тайбрек до 10 точки. В него американският дует употребява по отличен метод импулса в играта си и бързо се устремиха към крайната победа, повеждайки с 7:3. Димитров и Еванс обаче не се дадоха без борба и след това се приближиха на две точки от своите съперници, само че Фриц и Пол останаха задоволително съсредоточени и сложиха точка на разногласието в този по този начин оспорван дуел с непогрешим смач от страна на международния номер 35.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР