Григор Димитров записа първа победа от 29 май. Най-добрият ни

...
Григор Димитров записа първа победа от 29 май. Най-добрият ни
Коментари Харесай

Гришо взе първа победа от два месеца

Григор Димитров записа първа победа от 29 май. Най-добрият ни тенисист се наложи със 7:6, 4:6, 7:6 над американеца Стийв Джонсън на старта на шампионата в Лос Кабос и по този начин прекъсна серията от четири следващи провали, три от които в първи кръг.

Димитров направи 12 двойни неточности, само че надви в трагичен мач, който продължи повече от два часа и половина. Българинът започва нерешително и позволи ранен пробив, само че по-късно съумя да навакса закъснение от 2:5 гейма и завоюва първия сет с тайбрек, откакто взе четири от последните пет разигравания в него.

Във втората част Димитров пропиля задатък от 40:15 при сервис на Джонсън в осмия гейм, а незабавно по-късно позволи пробив и американецът изравни.

Третият сет още веднъж мина през обрати. Хасковлията дръпна с 5:2, а при 5:4 имаше мачбол на личното си подаване, само че не се възползва и позволи пробив.

Последва нов тайбрек, в който Димитров поведе с 5:2 и имаше два сервиса, само че Джонсън стигна до 5:5. Българинът въпреки всичко взе идващите две разигравания, а с това и мача.

С триумфа Григор си обезпечи 12 825 $ и 20 точки за ранглистата, а във втория кръг той ще играе против поставения под номер 2 в схемата и 24-и в света Гуидо Пея от Аржентина.

Двамата имат по една разменена победа до момента, като Димитров печели първия мач през 2015 година във Вашингтон със 7:6, 6:4, а Пея побеждава два сезона по-късно в Маями с 6:3, 7:6. Срещата от втория кръг в Лос Кабос е в четвъртък заран и се чака да стартира към 4:30 ч. българско време.

Междувременно Гришо влезе в главната скица на шампионата от серията Мастърс 1000 на твърди кортове в канадския град Монреал.

Димитров, който е 57-и в международната класация, отхвърли да се запише в квалификациите и бе четвърти в листата на чакащите. След отказването на Роджър Федерер (Швейцария), Новак Джокович (Сърбия), Хуан Мартин Дел Порто (Аржентина) и Пабло Куевас (Уругвай) 28-годишният българин откри място в първи кръг. Турнирът в Монреал е от 2 до 11 август.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР