Григор Димитров загуби с 6:3, 1:6, 4:6 от 21-ия в

...
Григор Димитров загуби с 6:3, 1:6, 4:6 от 21-ия в
Коментари Харесай

Кирьос изхвърли Григор Димитров от Бризбейн

Григор Димитров загуби с 6:3, 1:6, 4:6 от 21-ия в мъжкия тенис Ник Кирьос в полуфинал на шампионата в Бризбейн и няма да може да пази трофея си от предходната година. Поредица от неточности лишиха българина от първи край през годината, а виновност за това има и положителната игра на противника му - 19:5 аса и 2:6 двойни неточности в интерес на австралиеца.

Григор Димитров и Ник Кирьос имаха два мача до момента, а и в двата успеха бе за българина - 7:6, 3:6, 7:6 на Индиън Уелс през 2015-а и 6:3, 7:5 на финала в Синсинати през предходната година.

Кирьос ще спори за купата с колегата на Димитров в шампионата на двойки - Райън Харисън, победил изненадата на шампионата Алекс де Минор (Австралия) с 4:6, 7:6, 6:4.

Първи сет
Първият сет продължи малко повече от половин час и стартира равностойно. При 3:2 в своя изгода Григор проби противника си, а по-късно затвърди задатъка си за 5:2. Кирьос се измъкна от по-ранно загуба на сета, само че в идващия се пречупи при сервис за Гришо за крайното 6:3 в първия сет.

Втори сет
Вторият сет също започва гейм за гейм, само че Гришо позволи ранен пробив за 1:3, въпреки Кирьос да взе гейма при втория брейк пойнт. Австралиецът затвърди пробива, а по-късно съумя да удари Димитров за повторно с нов пробив за 1:5 при третия брейк пойнт. Гришо удържа три сет пойнта, само че в последна сметка загуби с 1:6.

Трети сет
Третият сет се движеше без пробив до 3:3, когато Кирьос се възползва от поредност от неточности на Димитров и го проби за 4:3. В идващия гейм Гришо даде всичко от себе си и не спря да тича, само че противникът му бе непогрешим и затвърди пробива за 5:3. Българинът съумя да запази възможностите си с гейм за 5:4, а австралиецът сервираше за победа в срещата. Григор поведе в решителния гейм, само че Кирьос си върна задатъка с два аса. Димитров изпрати топката в навън в идващите две отигравания, с което загуби мача и купата си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР