Григор Димитров загуби с 3:6, 6:3, 6:7 (5:7) от южноафриканеца

...
Григор Димитров загуби с 3:6, 6:3, 6:7 (5:7) от южноафриканеца
Коментари Харесай

Григор Димитров приключи участието си в Мадрид още в първия кръг

Григор Димитров загуби с 3:6, 6:3, 6:7 (5:7) от южноафриканеца Лойд Харис в дуел от първия кръг на тенис шампионата в Мадрид. Срещата беше първа сред двамата и първа за българина след загубата му от Рафаел Надал с 1:6, 1:6 на шампионата в Монте Карло в средата на април, след която стана ясно, че страда от болки в зъбите и пропусна участия в Барселона и Ещорил.

Мачът стартира с опция за пробив за Григор, само че българинът не се възползва, след което се поизмъчи при собствен сервис поради поредност от неприятни начални удари, само че въпреки всичко взе своето за 1:1. Играта продължи гейм за гейм, като нито един от двамата нямаше късмет за пробив, до момента в който не се стигна до осмия гейм. В него Григор се пропука, а по-късно противникът му си взе подаването за 6:3.

Вторият сет също не стартира по най-хубавия метод за българина, който позволи пробив за 1:2, само че по-късно незабавно го върна и затвърди, повеждайки с 3:2 след гейм на нула. Последва нов пробив за Димитров, който поведе с 5:2, откакто го затвърди. Харис обаче не се съобщи и взе подаването си за 3:5, само че Григор го довърши в идващия гейм за 6:3. В края на втория сет противникът на Григор потърси здравна помощ поради проблем в гърба.

Контузията обаче не оказа никакво въздействие върху играта на Харис в третия сет и южноафриканецът се избави от пробив за 2:1 при 40:15 в интерес на Гришо. След това нещата за българина станаха още по-лоши, позволи пробив за 1:3 и изостана с 1:4 след сполучлив сервис гейм за Харис. Димитров доближи до две благоприятни условия за пробив при 4:2 за противника, само че не се възползва, а Харис докосваше успеха при 5:2 в своя изгода. Гришо оцеля в три мачпойнта и понижи изоставането си до 3:5, проби противника за 4:5, а по-късно стигна до 5:5. Драмата се зависи още повече, когато южноафриканецът върна задатъка си с гейм на нула за 6:5, само че Григор му отвърна със същото и вкара мача в тайбрек при 6:6.

И там резултатът потегли точка за точка, до момента в който Гришо не се пропука при 3:3 и изостана с 3:6. Димитров въпреки всичко върна интригата за 5:6, само че загуби мача след 5:7 в тайбрека.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР