Григор Димитров загуби драматично от казахстанеца Александър Бублик с 5:7,

...
Григор Димитров загуби драматично от казахстанеца Александър Бублик с 5:7,
Коментари Харесай

ЖАЛКО! Гришо пропиля два мачбола срещу Бублик и отпадна в Марсилия

Григор Димитров загуби трагично от казахстанеца Александър Бублик с 5:7, 6:3, 6:7(6) след 2 часа и 20 минути игра, с цел да завърши на четвъртфинал присъединяване си на шампионата ATP 250 в Марсилия.

Гришо загуби първия сет с 5:7, откакто Бублик на два пъти го проби, а българинът единствено един път взе подаването на родения в Русия казахстанец. Във втората част обаче един пробив бе задоволителен на Димитров да изравни резултат след 6:3 в своя изгода.

ПЪРВИ СЕТ
Двубоят стартира с ас на българина, който не позволи изненада в първия гейм, давайки единствено точка на противника. Бублик също нямаше проблеми при подаването си и изравни, а третият гейм завърши с отличен ас на Гришо и той поведе с 2:1. Последва гейм на нула за казахстанеца, а петия гейм бе много оспорван, само че в последна сметка Григор завоюва подаването си с следващ ас. Бублик бе праволинеен в идващия гейм, който завоюва с два следващи аса за 3:3, откакто Димитров не съумя да запише точка. Първият пробив в мача бе на сметката на казахстанеца, който взе подаването на българина в седмия гейм. Григор сподели темперамент и незабавно съумя да върне пробива. Две двойни неточности на казахстанеца помогнаха на българина да изравни още веднъж резултата за 4:4, макар че Бублик сервираше с нови топки. Григор продължи със солидното си показване и в идната част и завоюва подаването си, само че Бублик взе самодейността на собствен сервис и изравни за 5:5 гейма. Казахстанецът се възползва от неуверената игра на Димитров и съумя да реализира втория си пробив в мача, повеждайки с 6:5, след което и завоюва сета със 7:5.

ВТОРИ СЕТ
Вторият сет стартира с елементарен гейм за българина, само че Бублик също завоюва подаването си без особени проблеми за 1:1. За повторно в мача Димитров подари точка на казахстанеца, откакто се подхлъзна на корта. Следващият гейм не стартира добре за хасковлията, който изостана в резултата до 0:30, само че въпреки всичко съумя да обърне нещата и да завоюва подаването си за 2:1. На собствен ред Димитров изигра най-силния си гейм от началото на мача. Българинът съумя да реализира пробив, който пристигна не и без помощта на Бублик. Казахстанецът поведе с 30:0, само че след две двойни неточности позволи равнене. Следващата точка  бе още веднъж в интерес на Григор, с цел да последва нова двойна неточност за Бублик, с която българинът затвори гейма. Димитров затвърди без никакви проблеми пробива си и поведе с 4:1. До края сета двамата печелеха подаванията си и Гришо изравни сетовете след 6:3.

ТРЕТИ СЕТ
В началото на третата част и двамата взеха първите си сервис-геймове безапелационно, без да дават точка на противника. Бублик завоюва и второто си подаване на нула, а Димитров му отвърна също с безапелационен гейм, затваряйки го с ас за 2:2. Те продължиха да печелят на собствен сервис, само че по-трудно в оспорвани геймове, а в шестия Бублик пропиля опция за пробив. Така в последна сметка се стигна до решителен тайбрек, който да дефинира спечелилия в сета и мача. И той стартира много оспорвано, като битката потегли точка за точка. Гришо взе точка при подаване на Бублик за 3-2, само че казахстанецът незабавно я върна и изравни за 3-3. Димитров проби още един път Бублик за 5-4 и затвърди точката за 6-4, получавайки два мачбола. За страдание той пропусна да затвори мача на собствен сервис, а казахстанецът избави и втория мачбол, изравнявайки за 6-6. Следващите два сервиса бяха за Бублик, който завоюва първия и имаше мачбол, реализирайки го незабавно, с цел да завоюва сета със 7:6(6) и да се класира за полуфиналите.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР