Григор Димитров за пореден път заяви, че е много горд

...
Григор Димитров за пореден път заяви, че е много горд
Коментари Харесай

Димитров: Иска ми се да играех с флага на гърдите си във всеки мач


Григор Димитров за следващ път съобщи, че е доста горделив от обстоятелството, че е българин и в никакъв случай няма да не помни своя генезис. Световният №28 записа първата си победа на Untied Cup, изравнявайки резултата против Белгия след триумф над Давид Гофен. След мача Димитров показа за какво му харесва да стартира сезона в Австралия и какви страсти изпитва, когато играе за националния тим.

„ Мисля, че с Гофен към този момент сме играли 10 пъти. Той постоянно е бил сложен конкурент. Сякаш всякога, когато дойдем в Австралия, играем в такава горещина. Често упражняваме дружно, което е малко подло, защото и двамата знаем какво може да направи другият във всеки един миг. Залогът в този мач беше висок и за двама ни. Радвам се, че съумях да задържа равнището си, въпреки да считам, че можех да играя по-добре. Останах в мача и се съсредтоточих върху нещата, над които бях работил по време на предсезонната подготовка. Радвам се, че се показах на високо равнище “ – сподели международният №28 след мача.

На въпроса по какъв начин се усеща във връзка с физическата си кондиция, Димитров отговори „ Днес е последният ден на 2022, тъй че ще забележим по какъв начин ще потръгне идната година. Свърших доста работа по време на предсезонната подготовка и в този момент желая да играя допустимо най-вече мачове, защото тренировките ми омръзнаха. За мен Австралия постоянно е била доста забавно предизвикателство, защото изискванията са непредсказуеми и в никакъв случай не можеш да си изцяло сигурен дали ще бъде топло или студено, дали кортовете ще са бързи или мудни. Тук постоянно има доста променливи и тъкмо по тази причина ми харесва да стартирам сезона в Австралия. Този интервал значително задава тона за остатъка от сезона, защото виждаш на какво равнище си и върху какво още би трябвало да работиш “.

„ В момента се усещам добре, въпреки че мачът против Циципас оня ден беше тежък. За пети следващ път изгубвам от него и за втори следващ след тайбрек в решаващия сет, само че съм сигурен, че ще играем един против различен още доста пъти и ще го победя “.

Трикратният полуфиналист от Големия шлем бе запитан и какви страсти изпитва, когато играе за България.

„ Иска ми се да играех с флага на гърдите си във всеки един мач. Ако можех, сигурно щях да го направя. Аз съм българин и в никакъв случай не съм спирал да играя за своята татковина. Много се гордея със страната и прозихода си Много съм признателен на българските почитатели, които постоянно ме поддържат в Австралия. Да играя за България ми носи доста позитиви. Накрая, само че не на последно място: моят тим, моето семейство. Всичко стартира от там “.

След Untied Cup Димитров ще вземе присъединяване в демонстративния шампионат Kooyong Classic (10-12 януари), след което ще се насочи към Мелбърн за Australian Open (16-29 януари)
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР