Григор Димитров за пореден път ни накара да се чувстваме

...
Григор Димитров за пореден път ни накара да се чувстваме
Коментари Харесай

Голям си, Гришо! Милиони се възхищават на българина след постъпката му

Григор Димитров за следващ път ни накара да се усещаме горди българи. Първата ни ракета неслучайно е измежду най-обичаните тенисисти в света. Освен атрактивната игра, която демонстрира, хасковлията печели благосклонностите на публиката и със великодушие.

Гришо през днешния ден кавалерски оказа помощ на противника си Кайл Едмънд да се изправи на крайници, откакто британецът получи травма в третия сет на мача посред им. Димитров завоюва с 6:3, 6:7(3), 6:4 и се класира на полуфинал на шампионата в Бризбейн, където пази купата си от предходната година. 

Милиони се възхищават на Григор след човешката му постъпка. Медии безусловно от всяка точка на планетата отразяват случилото се. Българинът е избран като " същински благородник ", " състезателен воин " и още страхотни прилагателни, които рядко могат да се употребят от водещите международни издания по адрес на български състезател. 


 

Нашето момче не за първи път показва сходно държание. През 2014 година Григор оказа помощ на дете край корта по време на срещата си с Кей Нишикори в Маями. То се почувства зле поради жегата, а Димитров отиде при него, откакто видя, че не се усеща добре. 



Две години по-късно в Шанхай, в мач с Вашек Поспишил, Гришо изстреля мощен сервис, който удари в гърдите едно от дечицата, гонещи топките. Българинът незабавно отиде при него, с цел да го успокои. Григор даже подари на детето накитника си. Димитров продължи мача, чак когато се увери, че момченцето е добре.



Имало е и други случаи, когато хасковлията е показал огромна човещина. Кадри от днешната му постъпка несъмнено са най-разпространяваните клипчета в обществените мрежи в последните часове.







 

Concern for Edmund as he goes down on the baseline. He's helped to his chair by Dimitrov.

The Brit is currently undergoing treatment... #BrisbaneTENnis pic.twitter.com/d2WxzrtAJC
— #BrisbaneTennis (@BrisbaneTennis) January 5, 2018

 
 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР