Григор Димитров явно е взел страха на следващия си съперник

...
Григор Димитров явно е взел страха на следващия си съперник
Коментари Харесай

Хуан Мартин дел Потро преди мача с нашия: Григор е фаворит за титлата в Пекин

Григор Димитров очевидно е взел страха на идващия си противник на шампионата в Пекин Хуан Мартин дел Потро. Днес от 14,30 часа двамата излизат на централния корт в мач от втория кръг, а Кулата от Тандил има пресни мемоари от първото си проваляне от българина в Синсинати (САЩ) през август. Преди това обаче двуметровият аржентинец има 5 победи в мачовете сред двамата.
„ Жребият ми не е елементарен – би трябвало да играя с Димитров още във втория кръг – оплака се Делпо. – Той е един от любимците за купата. Този мач можеше да е полуфинал или край. “
Димитров откри място във втория кръг след сложна победа – 6:1, 3:6, 6:3 против босненеца Дамир Джумхур. В първия си мач в Азия българинът сподели недостатъци в играта си – сервисът му не бе на равнище и той позволи цели 9 двойни неточности. Все отново Григор не разреши на Джумхур да направи трети следващ мощен шампионат след купата в Санкт Петербург и полуфинала в Шенжен (Китай). Ключът към триумфа беше упорството, с което Димитров спасяваше точките за пробив на противника – 8 от 9.
Още повече проблеми имаше и тенисист №1 в света Рафаел Надал (Испания), който трябваше да избави 2 мачбола преди да се поздрави с победа с 4:6, 7:6 (6), 7:5 против Лука Пуй (Франция). Двамата с Григор могат да се срещнат на полуфинал.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР