Григор Димитров винаги е обичал да се състезава на Мастърса

...
Григор Димитров винаги е обичал да се състезава на Мастърса
Коментари Харесай

Ново неубедително представяне и отпадане в първия кръг за Григор в Синсинати

Григор Димитров постоянно е обичал да се състезава на Мастърса в Синсинати, а най-явното доказателство по тематиката се крие в завоюваната шампионска купа от страна на българина през 2017-та година, когато надви над Ник Кирьос във финала на същия шампионат. Този път обаче нещата надалеч не се подредиха изключително оптимистично за Гришо, който не можа да се оправи със силовата игра на Денис Шаповалов и напусна конкуренцията още на старта - 6:7(4) 3:6. По този метод международният номер 28 прекъсна серията си от три следващи провали, а това беше едвам втора победа за него в последните му 11 срещи. Така 23-годишният тенисист продължава към втория кръг на надпреварата, където го чака среща с един всред Дженсън Бруксби и Томи Пол.

Срещата стартира с елементарно извоювано подаване в актива на Димитров, като българинът показваше съществено равнище на мотивация и гледаше да нападна незабавно с форхенда си. Шаповалов пък имаше муден старт и позволи някои двойни неточности, които обаче компенсираше с мощната си игра от дъното на корта. Двамата състезатели играеха на доста високо движение и виждахме някои страхотни отигравания, само че несъмнено неналичието на неизменност се явяваше проблем за всеки един от тях.

Първите шансове за пробив се откриха пред Григор, единствено че последва мощен сервис и безупречна акция към мрежата на канадеца. Впоследствие самият непоставен състезател можеше да отмъкне началния удар на хасковлията, единствено че родният ни представител отреагира превъзходно и в последна сметка се стигна до законосъобразен тайбрек.

Там Димитров започва с минипробив, който беше незабавно върнат от противника му и оттова нататък мощта на младока взе напълно превес над отбраната на нашия съотечественик. Именно рисковият жанр на Шаповалов го изведе до задоволително удобен задатък в 13-тия гейм и сетът справедливо отиде в актива на някогашния полуфиналист от Уимбълдън.

Нещата започнаха да получават доста отрицателен тип за най-хубавия български състезател и той допускаше купища неточности от форхенд страната си. Григор просто не можеше да открие възприятието си при завършващите удари, до момента в който съперникът му ставаше все по-уверен и закономерно реализира първи пробив в мача. Младокът поддържаше задатъка си до 5:3 в своя изгода и постави точка на разногласието, пласирайки 28-мия си уинър от началото на дуела.

Finished with a
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР