Григор Димитров стартира с безапелационен успех в тазгодишното издание на

...
Григор Димитров стартира с безапелационен успех в тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Отличен Григор навакса сет и пробив пасив, за да сломи Лайович и да продължи в Монако!

Григор Димитров започва с решителен триумф в тазгодишното издание на Мастърса в Монте Карло, само че в днешния си дуел трябваше съществено да се потруди, с цел да пречупи съпротивата на международния №49 Душан Лайович. Нашият съотечественик бе изправен до стената, изоставайки със сет и пробив, само че сподели забележителна психическа резистентност и сътвори поврат, с цел да оформи крайното 4:6 6:3 6:2 за малко повече от 2 часа престой на корта.

Първата ни ракета се нуждаеше от време, с цел да се нагоди към атмосферните условия в Монако през днешния ден, което докара до пробив още в откриващото му подаване. Сърбинът бе доста акуратен при подбора и насочването на ударите си и постоянно успяваше да доближи до комфортна опция да приключи с уинър, а това в композиция с огромния брой грешки от ракетата на нашето момче оказа помощ на Лайович да отрази късмет за рибрейк в третия гейм и да опази преднината си.

Световният №49 резервира високото си равнище на игра и в седмия гейм още веднъж сложи напрегнат сервиса на българина, достигайки до два следващи брейкбола, само че тогава последваха няколко първокласно извършени разигравания от страна на Димитров, който не разреши да се стигне до втори брейк и остана покрай противника си в резултата – 3:4. От своя страна, някогашният финалист в Княжеството сервираше безпогрешно и не загуби нито точка в последните си две подавания, с цел да прибави откриващата част към своята сметка.

Въпреки отрицателния излаз от предходния сет в играта на хасковлията се наблюдаваше възходяща последователност, което оказа своето въздействие в първите минути на втората част. Най-добрият ни тенисист успяваше да пласира ударите си надълбоко в противната половина и към този момент все по-често подхващаше пътя на офанзивата. Това го изведе до две благоприятни условия за пробив още в самото начало, само че за жалост, те отидоха в историята след пропуски от ракетата на международния №28. Паритетът остана недокоснат до 2:2, когато Григор позволи забележителен спад в концентрацията си, довел до редица непредизвикани грешки и два брейкбола за сърбина, още първият от които бе материализиран след двойна неточност на Димитров.

Случилото се по никакъв метод не повлия на увереността на българина, защото той мигновено се активизира и с помощта на вариативната си игра реализира мълниеносен рибрейк, подпечатан с марков уинър от бекхенд по правата - 3:3. От там насетне нашето момче бе във водеща позиция до самия завършек на сета и изрично бе по-стабилният от двамата в оставащите минути от частта, което докара до нов пробив в неговия актив и серия от 4 следващи извоювани гейма, узаконила триумфа на Гришо във втория сет.

Продължителните замени в третата част бяха извънредно постоянно срещано събитие, като в по-голямата си част бяха печелени от най-хубавия ни играч, който успяваше да вкара разиграванията в комфортно за себе си русло и миксирайки по великолепен метод ударите си, взимаше превъзходство в игрови проект. Така той доближи до пробив в петия гейм, който след това бе удобно вкоренен за 4:2. Устремът му продължи с цялостна мощ и след следващата си страхотна продукция Григор дублира задатъка си от брейк, а от там насетне нямаше мощ, която да го спре по пътя му към осминафиналната фаза.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР