Григор Димитров ще се изправи срещу Сам Куери (САЩ) в

...
Григор Димитров ще се изправи срещу Сам Куери (САЩ) в
Коментари Харесай

Ново тежко американско препятствие пред Григор в Шанхай

Григор Димитров ще се изправи против Сам Куери (САЩ) в мача от третия кръг на шампионата в Шанхай.

Това стана факт, откакто американецът в профил Франсис Тиафо от конкуренцията, побеждавайки го с 6:3, 7:6 (9:7).

Григор: Харисън заслужаваше да завоюва, само че аз играх със сърце

По-рано през днешния ден пък българинът се оправи с друго американско предизвикателство, класирайки се за първи път в кариерата си в третия кръг. Димитров се наложи мъчно над Райън Харисън с 3:6, 6:3, 7:6 (8:6) в мач траял малко повече от 2 часа и половина.

Григор и Куери са остарели познайници. Двамата са се срещали два пъти, като салдото е позитивен за българина. Първият път, в който са мерили сили, е през 2013 година във Вашинтгон, където Димитров побеждава 30-годишният Куери повече от безапелационно, с 6:3, 6:2.

Григор счупи шанхайското проклинание с американски привкус

Втората им среща през 2015 година на шампионата „ Куинс Клъб”, когато първата ни ракета стига до поврат – 4:6, 6:3, 6:4.

Положителната статистика в мачовете обаче надали ще бъде решаващия фактор в идния дуел. През последните няколко месеца Сам Куери безусловно се намира в изумителна форма, откакто съумя да стигне на полуфиналите на Уимбълдън.

По пътя към заветната цел той в профил Жо-Вилфред Цонга, Кевин Андерсън и Анди Мъри. Марин Чилич обаче спря похода му към финала, побеждавайки го с 6:7(6), 6:4, 7:6(3). Няколко седмици по-късно Куери стигна до четвъртфиналите на US Open, където бе отхвърлен от Кевин Андерсън.

Историческият успех на Гришо в титаническата борба с Харисън

Освен това Куери завоюва купата в Лос Кабос (Мексико), а също по този начин и тази в Акапулко, където на финала изненадващо се съкруши сегашния номер 1 Рафаел Надал.

Двубоят по всяка възможност ще се играе в четвъртък, а спечелилият ще се срещне на четвъртфинал някого всред Фабио Фонини, Джаред Доналдсън или Надал.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР