Григор Димитров ще направи днес седмия си опит да постигне

...
Григор Димитров ще направи днес седмия си опит да постигне
Коментари Харесай

Федерер отвя Григор Димитров за 55 минути и спечели 97-aта си титла

Григор Димитров ще направи през днешния ден седмия си опит да реализира първа победа против своя кумир Роджър Федерер. 26-годишният българин и 36-годишният швейцарец се изправят един против различен във финала на шампионата от категория " АТП 500 " в Ротердам.

" Дневник " ще наблюдава дуела онлайн гейм по гейм. Срещата сред поставените под №1 и №2 в Ротердам ще бъде излъчена директно по " Мтел спорт 1 ".

Носителят на 20 трофеи от Големия шлем остава единственият от водещите играчи, против който Димитров няма победа. В досегашните шест срещи посред им българският тенисист е спечелил единствено два сета.

Федерер преследва 97-a купа в 146-ия си край в шампионатите на АТП. Димитров се бори за своя девети трофей. Той се класира за първия си край през 2018 година и общо 15-и в своята кариера.
Ключови моменти 17:37Роджър Федерер печели мача с 6:2, 6:217:332:6, 2:5 Гейм за ДимитровБългаринът печели подаването си на нула. Федерер напълно беше концентрирал внимание към идващия гейм, в който ще сервира за успеха, и предприе няколко рискови удара, които не се получиха. 17:312:6, 1:5 Гейм за ФедерерМалко повече от минута беше нужна на носителя на 20 трофеи от Големия шлем да затвърди втория пробив. 36-годишният швейцарец не даде нито една точка на Димитров и към този момент е единствено на гейм от 97-ия самостоятелен трофей в професионалната си кариера. 17:282:6, 1:4 Пробив за ФедерерФедерер осъществя втори пробив в сета и се приближава единствено на два гейма от успеха. Димитров изостана с 15:40, съумя да избави първата точка за пробив със зрелищно воле над главата, само че при втората позволи двойна неточност.

Touché!
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР