Григор Димитров, ще играе на 1/2-финал на Мастърс турнира на

...
Григор Димитров, ще играе на 1/2-финал на Мастърс турнира на
Коментари Харесай

Гришо на 1/2 финал на Мастърс

Григор Димитров, ще играе на 1/2-финал на Мастърс шампионата на твърди кортове в китайския град Шанхай.

Хасковлията преодоля съпротивата на неуместния за него чилиец Николас Джари с 2:0 гейма [7:6 (2), 6:4]  за час и 38 минути игра.

По този метод Григор записа първи триумф против Джари след две загуби в предходните им мачове и се класира за своя пети полуфинал в АТР тура за 2023-а година след Ротердам, Женева, Вашингтон и Чънгду. В борба за място във финала той ще срещне някого всред французина Юго Умбер или петият подложен в схемата руснак Андрей Рубльов.

Бившият №3 в света сподели безупречна игра, както бе и в предходните му дуели, в това число против международния номер 2 Карлос Алкарас педи два дни, а също така не даде нито една точка за пробив на 22-ия в схемата Джари за целия мач.

Статистиката акцентира какъв брой стабилен е бил Димитров на корта, като той позволи единствено три непредизвикани неточности в целия мач (общо 126 разигравания). Българският тенисист осъществя и 19 печеливши удара, завоюва 90 % от точките след първия си сервис и взе 7 точки от 9 излизания на мрежата. Димитров не даде нито една опция за пробив на противника си в дуела.

За 32-годишния Димитров това е първо класиране за полуфинал (общо девето в кариерата му) на съревнование от такава категория от април предходната година. Тогава той доближи до финалната четворка на шампионата на клей в Монте Карло. Общо това ще бъде деветият „ Мастърс “ полуфинал за Григор, като той ще преследва второ присъединяване на край. Българинът има една купа от влиятелните серии – от шампионата в Синсинати през 2017-а година.

За класирането си за полуфиналите в Шанхай Димитров ще вземе 352 635 $ от наградния фонд от общо 8,8 милиона, както и 360 точки за международната класация, в която се изкачва до номер 16.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР