Григор Димитров се предтави достойно срещу световния №1, но падна

...
Григор Димитров се предтави достойно срещу световния №1, но падна
Коментари Харесай

Надал препъна Гришо по пътя към върха в Китай

Григор Димитров се предтави почтено против международния №1, само че падна от Рафаел Надал в полуфинала на China Open с 1:2 сета (3:6 и 6:4 и 1:6). Така той съумя да съигне до втори триумф против испанеца. Матадора към този момент има 9 победи против българина в 10 конфликта.

SPORTA.BG ПРОСЛЕДИ НА ЖИВО НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ МАЧА В ПЕКИН - ВИЖТЕ ТУК

Григор очевидно не се усещаше убеден при започване на срещата, когато допускаше съперникът му безметежно да си взима подаванията. Така логочно се получи и пробив в интерес на Рафа, което се оказа уверено за изхода на първата част - 6:3 гейма за международния №1. Все отново пред Григор се откри опция да се върне в сета, само че профука с лека ръка 2 брейк точки в средата на частта.

Вторият сет почна още по ужасяващо, откакто Надал реализира пробив на 0 точки в първия гейм. После сюжетът се повтори - с някои леки съмнения Рафа си взимаше подаванията. Григор се разсъни и в средата на сета изравни за 3:3 гейма. После даже поведе с 4:3 и даде индикации, че няма да се даде тилкова елементарно, колкото на Надал му се желае. При 5:4 гейма се получи маратонски гейм. Гришо пропиля сетбол, след това и Надал имаше точка за 5:5, само че не се възползва. В последна сметка с чудесни форхенди и разнообразна игра Димитров проби, а с това изравни сетовете - 1:1.

В решителния трети гейм отново се стигна до пробив за Надал в самото начало, а след това и до затвърждаването му за 2:0 гейма за испанеца. В третия гем пристигна и развръзката, тъй като, въпреки че поведе с 40:0 точки, Гришо позволи поврат и Надал поведе с 3:0 гейма и то с 2 пробива. Българинът нямаше повече сила, която да опълчи на Матадора, а и вярата в триумфа изчезна. Така Надал елементарно затвори частта, а с това и мача с 6:1 гейма.

На финала Рафа ще се изправи против някой всред Ник Кириос или Александър Зверев, които играят след 16:00 часа наше време.

Григор Димитров от своя страна ще запомни с позитивни страсти шампионата в Пекин. Той реализира супер победи над Дамир Джумур, Хуан Мартин дел Потро и Роберто баутиста Агут. нашето момче обаче не съумя да отбрани 300 точки за ранглистата, тъй като предишния сезон игра край в Китай, до момента в който този път бе спрян жестоко от Надал стъпка преди този момент.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР