Григор Димитров се поздрави със страхотна победа, дошла след обрат,

...
Григор Димитров се поздрави със страхотна победа, дошла след обрат,
Коментари Харесай

Следващият съперник на Григор в Бризбейн: Световният №56, от когото не е губил дори сет

Григор Димитров се поздрави със страхотна победа, пристигнала след поврат, против някогашния номер едно Анди Мъри в първия ден от 2024-та година, с което подпечата класирането си за втория кръг на АТР 250 шампионата в Бризбейн. Близо 24 часа по-късно пък към този момент е ясно и името на идващия противник за най-хубавия ни тенисист в конкуренцията, като това ще бъде привидно непретенциозния Даниел Алтмайер, който се оправи със съпротивата на домакинския представител и квалификант Ли Ту, надделявайки го в два тайбрека със 7:6(5) 7:6(4).

По този метод германецът си подсигурява във втория стадий от надпреварата да се изправи против българина, имащ статута на някогашен първенец в Бризбейн, като идната борба сред двамата се явява четвърти дуел в тяхното съревнование, което е напълно доминирано от Димитров с неговите две победи, при които не е изгубил даже сет. Алтмайер, който все още заема 56-о място в международната класация, до момента в който рекордното му такова е 47-ата позиция, пък от своя страна надалеч не се слави с особени достижения на твърда настилка, имайки 6 триумфа в 33 мача на равнище АТР, и мъчно би имал каквито и да било причини, с цел да спре похода на втория подложен в конкуренцията.

Освен всичко, то 25-годишният Алтмайер до доста скоро се състезаваше главно в Чаланджър Тура, където индикаторите му на хард също по този начин не блестят и във визитката му откриваме едвам една извоювана купа, до момента в който на обичания си клей може да се похвали с цели шест трофея. Именно на землената настилка обаче се изигра и последният двубой сред Григор и германеца, датиращ от предходната година, когато двамата се срещнаха в третия кръг на Ролан Гарос и първата ни ракета безпроблемно стигна до крайния триумф, като за нас остава вярата това показване да бъде повторено и на австралийска земя от международния номер 14, който да резервира билета си за четвъртфиналната фаза в Бризбейн.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР