Григор Димитров се класира за втория кръг на първия голям

...
Григор Димитров се класира за втория кръг на първия голям
Коментари Харесай

Григор се измъчи с млад американец на старта в Монте Карло

Григор Димитров се класира за втория кръг на първия огромен шампионат за клей за сезона - Мастърса в Монте Карло, където българинът живее, сходно на доста свои съперници.

Най-добрият ни тенисист води борба, траяла два часа и 12 минути, против младия американец Бен Шелтън - 6:1, 3:6, 6:3. Първият сет не предващаваше развоят по-нататък.

Бившият номер 3 в света бе цялостен стопанин на корта. Той осъществя два пробива от три благоприятни условия, като взе пет поредни гейма, с цел да дръпне с 6:1.

Във втория сет Шелтън понижи непредизвиканите неточности и заигра с по-голяма убеденост. Американецът, който е 39-и в международната класация, получи и първата си точка за пробив в осмия гейм и незабавно съумя да я осъществя, с цел да поведе с 5:3 гейма.

Особено тежък и за двамата тенисисти се оказа деветият гейм. Той продължи близо 20 минути(!), като в него Димитров имаше пет брейкбола, а Шелтън съумя да завоюва сета от четвъртата си опция. В интерес на истината при доста от възможносите за Гришо, по-младият му противник успяваше да се измъкне със сервис или рисковано отиграване.

Тои път изгубеният втори сет не повлия отрицателно на 31-годишния българин. Димитров още веднъж се върна към играта си от първия сет, сътвори си голям брой шансове за пробив и осъществя една от тях, с цел да поведе с 3:1 гейма, откакто не се възползва още при 1:0 и нов дълъг гейм.

При 1:3 Шелтън получи късмет да върне брейка, само че Григор майсторски се измъкна, по този начин при 4:1 си обезпечи основен задатък и не след дълго ликува.

Във втория кръг негов противник ще бъде чехът Иржи Лехечка, който завоюва с 6:1, 7:5 против финландеца Емил Руусувуори за час и 32 минути игра. Първата ни ракета има загуба от чеха. Григор Димитров пази полуфинал край Лазурния бряг.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР