Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира по

...
Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира по
Коментари Харесай

Григор Димитров даде само три гейма на Шварцман

Григор Димитров се класира за третия кръг на шампионата по тенис от сериите " Мастърс " на клей в Мадрид с награден фонд 6,58 милиона евро. Българинът се наложи елементарно с 6:0, 6:3 против Диего Шварцман.

Григор Димитров елементарно поведе в резултата, постигайки три пробива в първия сет против 13-ия подложен аржентинец.

Във втората част най-хубавият български тенисист още веднъж показва мощен начален удар и се възползва по най-хубавия метод от множеството неточности, позволени от Шварцман.

Хасковлията реализира пробив за 2:1 във втория сет, с цел да завоюва с крайното 6:3 след 70 минути на корта и първия си мачбол.

Димитров, който завоюва всичките си сервис геймове, има три победи в общо четирите си дуела против Диего Шварцман.

В третия кръг в испанската столица българинът ще се изправи против спечелилия от мача сред Люка Пуй (Франция) и Стефанос Циципас (Гърция), който е по-късно довечера.

" Резултатът приказва самичък за себе си. Всичко се получи. Изпълних ударите си по най-хубавия метод. Поставих съперника напрегнат, той ми даде доста пространство и шансове да блъскам топката добре. Бях съсредоточен да спечелвам всяка една точка, която мога. Настройката ми беше друга поради по-хладното време. Не съм си поставял каквито и да е цели. Опитвам се да извлека максимума. Ако играя като през днешния ден, ще имам шансове ", съобщи на корта Григор Димитров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР