Григор Димитров приключи неуспешната за него 2022 г. със загуба

...
Григор Димитров приключи неуспешната за него 2022 г. със загуба
Коментари Харесай

Григор Димитров приключи годината със загуба от световния №1

Григор Димитров завърши несполучливата за него 2022 година със загуба от международния №1 Карлос Алкарас - 1:6, 3:6 на осминафинал на Мастърса в Париж. Двубоят продължи 71 минути.

Испанецът стартира мощно и поведе с 4:0 с два пробива, след което без особени проблеми взе първия сет. Във втория той още веднъж взе еднакъв задатък от 3:0, само че българинът съумя да изравни за 3:3 и даже дръпна с 40:15 в седмия гейм при подаването на противника.

Това бе може би основен миг, но Димитров не съумя да се възползва, с цел да осъществя нов брейк и да поведе. Веднага по-късно Алкарас на собствен ред проби и това се оказа решаващо.

Испанецът беше доста постоянен от главната линия, което принуди някогашния №3 в света да рискува оптимално с ударите си, да търси линиите, само че това докара и до цели 24 непредизвикани неточности против едвам 6 на противника. 

Димитров въпреки всичко проработи 72 865 евро и 90 точки за международната класация, в която заема 28-ото място, а това беше и последното му присъединяване в шампионат през сезона.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР