Григор Димитров победи Даниел Еванс със 7-5, 7-5 и се

...
Григор Димитров победи Даниел Еванс със 7-5, 7-5 и се
Коментари Харесай

Григор Димитров победи Даниел Еванс със 7-5, 7-5 в първия си мач в Ченду

Григор Димитров победи Даниел Еванс със 7-5, 7-5 и се класира за 1/4-финал на шампионата от ATP 250 в Ченду (Китай). Хасковлията беше доста постоянен и невъзмутим и не позволи срив в играта си.

Мачът беше първи за деня на Централния корт и стартира съвсем без фенове на трибуните. И двамата бяха доста спокойни в първите разигравания. Еванс се видя, че ще търси дългите разигравания, само че също по този начин залагаше доста на непремерени излизания напред.

Британецът стигна до първа опция за пробив третия гейм. Григор форсира неточност на противника си и измъкна подаването си с нападателна игра.

В идната партия имаше противоположна обстановка, само че Еванс съумя с нападателен удар да отрази брейкбола.

Последваха релативно лесни сервис геймове до 6-5 за Григор. Тогава Еванс се тормози и след серия от неточности сдаде първия сет с 5-7. Димитров беше непреклонен от другата страна на корта.

Българинът взе самодейността при започване на втората част и с точна игра се възползва от грешките на съперника си и поведе бързо с 3-0. Еванс в тези моменти търсеше бърза развръзка и по предписание бъркаше.

От тук за Григор беше нужно да вземе още три подавания и мачът да свърши. Той направи това на два пъти, като доста не се нарпягаше когато посреща. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР