Григор Димитров победи американеца Джак Сок с 4-6, 6-0, 6-3

...
Григор Димитров победи американеца Джак Сок с 4-6, 6-0, 6-3
Коментари Харесай

Световният №3 Григор Димитров победи Джак Сок и е на финал в Лондон

Григор Димитров победи американеца Джак Сок с 4-6, 6-0, 6-3 и се класира за финала на заключителния шампионат на АТП в Лондон. Българинът е към този момент №3 в света и в неделя ще играе край против Давид Гофен, който разгроми преди три дни.

Мачът беше доста нервозен, като и двамата не можаха да покажат опциите си. Григор Димитров се оказа с по-хладнокръвен в края и сподели, че към този момент е израснал в това отношение. Джак Сок оказа сериозна опозиция и беше най-трудния съперник на хасковлията в шампионата досега.

Мачът мина през няколко обрата. Григор Димитров избра да сервира и доста бързо поведе с 3-0. Той продължи да натиска подаването на противника си и доближи до още две точки за пробив.

Сок не играеше едва, само че правеше неточности. Той внезапно подвигна равнището и съумя да избави сервиса си. Гришо срещна опозиция, смути се и позволи връщане на брейка.

Играта стана равностойна с леко предимство за американеца. Димитров прибързваше и грешеше. По предписание нямаше доста къси точки и Сок сподели, за разлика от множеството свои сънародници, че може да печели след дълга замяна.

Българинът съумя да удържи мъчно подаването си за 4-3, само че превъзходството на Сок му донесе успеха в сета с 6-4 за 46 минути. Хасковлията на процедура губеше всичките точки на втори сервис, а не вкарваше задоволително и първия.
Втората част приличаше на мачовете с Гофен и Кареньо Буста. Димитров знаеше, че няма какво да губи и грешките в играта му изчезнаха и второто му подаване се стабилизира.

Сок загуби убеденост и топките му започнаха да летят в неверна посока. Сетът беше извоюван от хасковлията на нула за 20 минути. Американецът взе единствено 9 точки в цялата част.

В последния сет равнището на тениса спадна. Двамата бяха доста нервни и грешаха. В играта на хасковлията се завърнаха съмненията. Той печелеше по-трудно подаванията си, до момента в който американецът стартира да сервира доста решително.

И въпреки всичко българският №1 съумя да стигне до 4-3. В осмия гейм имаше 12 разигравания. Водачеството се сменяше, като и двамата редуваха хубави удари с неточности. Сок сподели нерви и даде две благоприятни условия за пробив след двойни неточности. При втората Димитров приключи с съвършен удар от бекхенд по правата.

Очакванията за елементарен завършващ гейм не се оправдаха. Димитров доближи до два мачбола, само че Сок направи страховит ретур. Гришо се смути направи неточности и пробивът можеше да бъде върнат. Двамата се редуваха с благоприятни условия да завоюват. Хасковлията затвори мача при четвъртия си мачбол, откакто Сок три пъти поред намираше мрежата. В последния гейм имаше 14 разигравания.

Срещата продължи 1 час и 59 минути. Точките в мача са 91 на 77. При посрещане 34 на 35. Процентите на първи сервис са 68 на 62, а на втори 52 на 45. Промяната при вторите подавания донесе успеха на българина. Двамата посрещаха чудесно и можаха да си създадат единствено по 3 аса. Двойните неточности са по 5.

Победата към този момент изкачи Григор Димитров на трето място в международната класация. Той е на прага на най-големия триумф в кариерата си и може да завоюва четвърти шампионат за годината. И то шампионата на осемте най-хубави.

На пътя му е белгиецът Давид Гофен, който той разгроми в сряда с 6-0, 6-2. През февруари Гофен беше последното трудността пред софийския успех, само че седмица по-късно победи Димитров в Ротердам. Мачът е от 20:00 часа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР