Григор Димитров отпадна на полуфиналите на турнира от сериите АТР

...
Григор Димитров отпадна на полуфиналите на турнира от сериите АТР
Коментари Харесай

Надал спря Димитров на полуфиналите в Пекин


Григор Димитров отпадна на полуфиналите на шампионата от сериите АТР 500 в Пекин, откакто загуби от международния номер 1 Рафаел Надал с 3-6, 6-4, 1-6.

10-та среща сред двамата бе оспорвана и с замяна на преимуществото, само че в решаващия сет класата на Надал си сподели думата и той съумя да стигне до триумфа. Двубоят стартира равностойно, само че испанецът първи стигна до пробив. Гришо имаше две благоприятни условия да върне пробива, само че не съумя да ги осъществя и в последна сметка Надал взе частта с 6-3.

Шампионът от Ю Ес Оупън проби и при започване на втория сет, след което затвърди преднината си за 2-0. От този миг обаче Димитров заигра доста мощно и непрекъснато натискаше сервиса на противника си, като от резултат от 1-3 взе 5 от идващите 6 гейма, с цел да вкара мача в трети сет.

В решаващата част Надал стартира безкомпромисно и реализира два следващи пробива, с цел да дръпне с 4-0. Григор не се отхвърли и потърси връщане в сета, само че изпусна три следващи благоприятни условия за пробив в 6-ия гейм, като общата му статистика в мача за осъществени брейк точки бе 2/12. В последна сметка Рафа реализира още един пробив и затвори мача след 2 часа и 16 минути игра.

С положителното си показване в Пекин българският тенисист затвърди позициите си в конкуренцията за Лондон и към този момент наподобява съвсем сигурен участник във Финалите на международния тур. От понеделник обаче той ще се смъкне до 9-то място в международната класация, защото преди година стигна до финала в китайската столица и ще загуби 120 точки от актива си.

Във финала на шампионата Надал ще срещне Ник Кирьос или Александър Зверев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР