Григор Димитров отново е на осминафиналите на Откритото първенство на

...
Григор Димитров отново е на осминафиналите на Откритото първенство на
Коментари Харесай

Григор Димитров пред Sportal.bg: Правилните решения направиха разликата

Григор Димитров още веднъж е на осминафиналите на Откритото състезание на Австралия. Българинът изигра отличен мач и се оправи в три сета с италианеца Томас Фабиано, а за място на четвъртфиналите ще спори с Франсис Тиафо от Съединени американски щати.

Днес Григор взимаше верните решения и бе съдбоносен във значимите моменти. Той посочи, че е удовлетворен точно от това в днешния дуел. " Това е задачата. Особено когато се изправяш против играчи, против които не си играл изобщо. С него мисля, че играхме преди доста години, като юноши. Това прави разликата, тези моменти. Когато е 30:30, 40:40, когато имаш един брейк пойнт в сета, да го вземеш. С това се гордея от днешния мач.

Играх добре, само че на моменти не си заслужаваше да се впускам в непотребни разигравания и да се пробвам освен това да върша. Преценявах добре по кое време да натисна повече, по кое време да нападам повече, по кое време да се пазя, по кое време беше значимо просто да влезна в разиграване ", разяснява Димитров пред Sportal.bg .

Григор изясни и за какво играе с превръзка на дясното рамо: " От няколко седмици гледаме да поддържаме рамото. Много тенис изиграх. Гледаме да сме готови оптимално. Погледът ни е ориентиран към общата картина. Надяваме се, че ще продължим по-нататък и се опитваме да пазим рамото. Предпазна мярка е. "

No turning back. pic.twitter.com/xg4c5y1tAI
— Grigor Dimitrov (@GrigorDimitrov) January 18, 2019
Полуфиналистът в Мелбърн от 2017 година за следващ път бе очарован от поддръжката, която получи от трибуните. " Просто неповторимо. Това е една от най-феноменалните агитки, които в миналото съм виждал. С български флагове. Навсякъде има флагове, само че тук беше... от двете страни през днешния ден. Аз в действителност се усещам доста добре. Все едно съм си у дома ", показа той.

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Мелбърн Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР