Григор Димитров остави повече от добри впечатления с представянето си

...
Григор Димитров остави повече от добри впечатления с представянето си
Коментари Харесай

Мечтано завръщане: Перфектен Григор отново обезличи Карацев и е 1/8-финалист в Ротердам!

Григор Димитров остави повече от положителни усещания с представянето си при започване на сезона, когато реализира редица безапелационни победи, но при присъединяване си на Откритото състезание на Австралия имаше малшанса още в третия кръг да се изправи против Новак Джокович, който надигра нашето момче и след това подвигна 22-ра купа от Големия шлем. Българинът след това си взе отмора от Тура, като се завърна в Монако, където живее, с цел да направи крайна физическа подготовка, преди да се включи в цикъла от шампионати на Стария континент, подавайки поръчки за надпреварите в Ротердам и Марсилия.

Първа в календара място откри влиятелната конкуренция в нидерландския град, откъдето хасковлията е някогашен финалист, като жребият за най-хубавия ни тенисист се оказа вероятно благоразположен и му отреди на старта да срещне квалификанта Аслан Карацев. Именно руснакът беше противник на тогавашния номер три в откриващия конфликт на първата ни ракета в Мелбърн предишния месец, когато нашенецът надви безапелационно в поредни сетове, като през днешния ден, за всеобща наслада, събитията от този момент се повториха и Гришо победи с крайния триумф след единствено 58 минути на корта - 6:1 6:3.

По този метод някогашният първенец от финалите на АТР, който преди цели 14 години реализира дебютната си победа на равнище АТР точно в Ротердам, откакто от позицията на международен номер 478 повали 23-тия на планетата към него миг Томаш Бердих, се класира за втория стадий в надпреварата и му следва да срещне един всред Роберто Баутиста Агут и петия подложен в схемата - Хуберт Хуркач.

Началото на дуела беше сложено със сервис на осетинеца, който завоюва дебютното разиграване в мача, но оттова насетне Димитров ни даде цялостния искра в играта си, като чудесно преминаваше от отбрана в офанзива, варирайки в своите удари, което му донесе 12 от идващите 13 точки или по различен метод казано, два пробива задатък. Карацев въпреки всичко съумя да вкара поредност от първи подавания, с което се разписа в резултата, само че това по никакъв метод не повлия на изключителното показване на най-хубавия ни тенисист, който отмъкна противниковия гейм за трети път и записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част съотношението на силите сред двамата някогашни полуфиналисти от Аустрелиън Оупън остана все по този начин очевидно, като многочислените грешки от страна на международния номер 98 имаха съществено въздействие върху протичащото се на корта и хасковлията осъществя пробив, с цел да излезе напред по пътя към крайния триумф. Темпото на игра след това остана все по този начин високо, като руснакът завоюва всяко от последвалите си подавания до края на срещата, само че постоянството в представянето на Григор беше основно и той нито за секунда не сложи превъзходството си на корта под въпрос, подпечатвайки успеха си на старта в Ротердам, освен това без да посрещне нито един брейкбол в конфликта.

Clinical
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР