Григор Димитров обяви, че ще бъде играещ капитан на България

...
Григор Димитров обяви, че ще бъде играещ капитан на България
Коментари Харесай

АТР Къп: 24 отбора в битка за 15 млн. евро и с най-големите звезди

Григор Димитров разгласи, че ще бъде играещ капитан на България на шампионата АТР Къп на конференция в София след края на сезона.

Новината провокира неспокойствие, защото за първи път от 2015 година роденият в Хасково тенисист ще бъде част от български тим.
Григор Димитров ще играе за България на ATP Къп (ВИДЕО) "С Щепанек не можах да намеря вярната форма ", сподели българският тенисист
Какво обаче е АТР Къп?

Първото издание на шампионата ще се организира от 3 до 12 януари 2020 година в Бризбейн, Пърт и Сидни в Австралия.

През 10-е дни един против различен ще играят тимове от 24 страни. Те ще бъдат разграничени в 6 групи по 4 отбора. Победителите в групите и двата най-хубави втори тима ще се класират за четвъртфиналите, а на 12 януари ще бъде избран и първият победител в АТР Къп.



Наградният фонд на шампионата е 15 млн. $. Всеки един от участниците може да завоюва част от него, както и точки за международната класация. Максималният техен брой от шампионата е 750 точки за играч.

Всеки тим ще се състои от до пет тенисисти. В тимовете би трябвало да има най-малко двама играчи, които са в международната класация на сингъл и най-малко един на двойки.

Снимка: Lap.bg

Всеки конфликт в шампионата ще се състои от два мача на сингъл и един на двойки.

За да се класира един отбор за АТР Къп, уредниците се преценяват с мястото на първата ракета на всяка страна в международната класация. България попада измежду участниците в шампионата поради положителното показване през сезона на Откритото състезание на Съединени американски щати и в Париж, където игра на полуфинал.



Официалният лист от участници ще бъде разгласен на 13 ноември.

В момента е доказано присъединяване на Сърбия, Франция, Южна Африка, Германия, Гърция, Канада, Австралия, Испания, Япония, Грузия, Русия, Италия, Съединени американски щати, Белгия, Англия, Австрия, Хърватия, Аржентина.

Капитанът на отбора (най-предно поставеният в ранглистата на АТР тенисист), какъвто за България ще бъде Григор Димитров, ще може да се включи в мачовете. Нововъведение ще е опцията за наличие на треньор на корта.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР