Григор Димитров не успя да се класира за финала на

...
Григор Димитров не успя да се класира за финала на
Коментари Харесай

Григор Димитров не успя да стигне финала във Вашингтон

Григор Димитров не съумя да се класира за финала на шампионата по тенис на твърди кортове от категория ATP 500 във Вашингтон (САЩ), който е с награден фонд 2,014 милиона $.

Българинът отстъпи с 3:6, 6:7 (4) на Даниел Еванс от Англия. Срещата продължи 1 час и 56 минути.
 Григор Димитров награби новата по време на ваканцията
Григор Димитров награби новата по време на ваканцията

" Щастливи деца ", написа Мадалина Геня

Димитров загуби четири следващи гейма от 3:2 до 3:6 в първия сет. Във втората част пробиви нямаше и се стигна да тайбрек. Българинът загуби с 4:7 точки.

Това беше трети полуфинал за хасковлията през сезона, откакто беше измежду най-хубавите четирима в Ротердам през февруари, а три месеца по-късно игра край в Женева.

През идната седмица Григор Димитров ще играе на Мастърс шампионата в Торонто. Първата българска ракета ще започва против Борна Чорич от Хърватия, който е подложен под номер 14 в главната скица.

При победа във втори кръг българинът ще играе със спечелилия срещата сред Томас Ечевари от Аржентина или представителя на Съединени американски щати Себастиан Корда.

Димитров е в една половина на схемата с поставения под номер 4 грък Стефанос Циципас и седмия Яник Синер от Италия.

В другият полуфинал във Вашингтон Талон Грикспор (Нидерландия) победи Тейлър Фриц (САЩ) с 3:6, 6:3 и 6:2. Водачът в схемата Фриц завоюва първия сет, само че по-късно бе неуверен и позволи проваляне.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР