Григор Димитров не можеше да мечтае за по-добро начало на

...
Григор Димитров не можеше да мечтае за по-добро начало на
Коментари Харесай

Отказване на Басилашвили прати перфектно играещ Димитров във втория кръг в Монако!

Григор Димитров не можеше да мечтае за по-добро начало на клей сезона си, защото на старта на първия за годината Мастърс на алено българинът показва блестяща игра и решително вървеше към крайната победа против поставения под номер 15 в схемата Николоз Басилашвили, преди грузинецът да се отдръпна от срещата при резултат 6:3 2:0 в интерес на най-хубавия ни тенисист. В идващия стадий на конкуренцията първата ни ракета ще се изправи против спечелилия от сръбското дерби сред Душан Лайович и Филип Краинович.

Нашето момче навлезе извънредно солидно в срещата и без каквито и да било усложнения печелеше подаванията си с помощта на отличните си сервиси, които му предоставяха цялостен надзор в разиграванията. Той също по този начин се стремеше да нападна всеки един начален удар на съперника и ловко дочака момента, в който да сложи напрегнат Басилашвили. Това се случи в шестия гейм, когато Димитров не се колебаеше да форсира топката и да провокира неправилност от ракетата на прекомерно пасивния на моменти грузинец, което му оказа помощ да осъществя първия пробив в конфликта за 4:2. От този миг нататък родният ни представител бе безусловно решителен в изявите си и до края на сета не загуби нито точка повече на личен сервис, което му подсигурява и преимуществото в общия резултат.

Устремът в играта на сънародника ни се придвижи с цялостна мощ и във втората част, където Григор продължи да бъде във водеща позиция и още в първия вероятен миг реализира пробив, който след това бе безапелационно консолидиран. Съвсем скоро българският представител получи три следващи благоприятни условия да поведе с 3:0, само че точно в този миг Басилашвили взе решение да се откаже от дуела, изпращайки международния №28 непосредствено в идващия кръг.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР