Григор Димитров игра за първи път в кариерата си срещу

...
Григор Димитров игра за първи път в кариерата си срещу
Коментари Харесай

Гришо загуби за 13-и път от №1 в света

Григор Димитров игра за първи път в кариерата си против младата испанска сензация Карлос Алкарас. Първата ни ракета мери сили с №1 в света на осминафиналите на " Мастърс " шампионата във френската столица Париж, само че бе отстранен след загуба с 1:6, 3:6.
Това бе 13-о проваляне за Гришо в мач против настоящ водач в ранглистата, а провалянето поставя завършек на спортната година за хасковлията. Българинът позволи над 30 непредизвикани неточности, което се оказа решаващо за крайния резултат в дуела. Димитров олаче позволи пробив още в първия гейм на свое подаване, а Алкарас беше праволинеен във втория и поведе скоростно с 2:0. В третия гейм българинът показва по-стабилна игра, само че не съумя да затвори гейма и даде късмет на международния номер 1 да поведе с 3:0. Последва нова експресна наказателна акция на испанеца за 4:0.
Чак в петия гейм Григор се разсъни и влезе в мача, успявайки да понижи до 1:4. Това обаче се оказа единственият мотив за наслада за българина, който загуби сета с 1:6.
В началото на втория сет Григор получи първи късмет за пробив, само че не се възползва и Алкарас съумя да завоюва подаването си за 1:0. Световният номер 1 обаче беше праволинеен и проби рано-рано, повеждайки с 3:0 и правейки задачата за Димитров в мача оптимално сложна.
Точно в този миг обаче Гришо съумя да вдигне оборотите и върна пробива, записвайки 3 следващи гейма за 3:3. В седмия гейм Димитров имаше два отлична шанса да поведе, само че сбърка в основни моменти и в последна сметка Алкарас завоюва подаването си - 4:3. Веднага по-късно най-хубавият тенисист в света нанесе своя удар, успявайки да се възползва от неточности на Гришо и проби за 5:3, след което завоюва своя сервис и затвори мача с 6:3.
Така Димитров завърши със загуба спортната година, само че ще финишира в Топ 30 на международната класация.
Бившият №3 в света приключва сезона с 24 победи и 21 загуби и извоювани $1 415 885 от наградни фондове. Общо в кариерата си той има 370 триумфа и 251 провали.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР