Григор Димитров елиминира трудно 50-ия в света Кайл Едмънд от

...
Григор Димитров елиминира трудно 50-ия в света Кайл Едмънд от
Коментари Харесай

Димитров пречупи трудно млад британец и е полуфиналист в Бризбейн


Григор Димитров отстрани мъчно 50-ия в света Кайл Едмънд от Англия в дуел от 1/4 финалите на шампионата в Бризбейн. Третата ракета в света, който пази купата си от предишния сезон, се наложи над 22-годишния тенисист с 6-3, 6-7 (3-7), 6-4 след борба на корта "Пат Рафтър Арина", траяла 2 часа и 25 минути.

В началния сет Григор бе съществено усложнен в седмия гейм при резултат 3-3. Едмънд поведе с 40-15 на сервис на българина, само че той съумя да се измъкне от неприятната обстановка, избави и двата брейкбола и подаването си, след което завоюва още два следващи гейма и затвори сета в своя изгода.

Вторият сет също бе равносилен, като пред Григор се откри една опция за пробив в деветия гейм, само че не я осъществя и Едмънд поведе с 5-4. После и двамата тенисисти завоюваха подаванията си и се стигна до тайбрек. В него Димитров позволи двойна неточност и британецът поведе с 4-2, след това нова неточност на българина на негов сервис вкара мача в съдбоносен трети сет. Във втория гейм Димитров пропусна две благоприятни условия за ранен пробив, а при резултат 4-4 Едмънд контузи глезена си, само че след здравна пауза реши да продължи битката. Григор завоюва подаването си и поведе с 5-4, а в ответния гейм стигна до два мачбола и оползотвори първия от тях, поставяйки завършек на разногласието.

В 1/2 финалите негов противник ще бъде представителя на домакините Ник Кирьос, който по-рано през днешния ден в профил Александър Долгополов от Украйна с 1-6, 6-3, 6-4. Противници в другия полуфинал ще бъдат Алекс Де Минор (Австралия) и Райън Харисън (САЩ). /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР