Григор Димитров е пред нов рекорд. Българският тенисист и тази

...
Григор Димитров е пред нов рекорд. Българският тенисист и тази
Коментари Харесай

Григор става 6-и в света след седмица

Григор Димитров е пред нов връх. Българският тенисист и тази седмица остава на 8-ото място в ранглистата на АТП, което е най-високо в кариерата му. Но идващият понеделник Димитров сигурно ще се изкачи с най-малко 2 позиции поради контузиите Анди Мъри (Великобритания) и Новак Джокович (Сърбия). Бившите водачи в ранглистата няма да вземат участие на шампионата от сериите „ Мастърс “ в Париж тази седмица и губят точките, извоювани предходната година, когато британецът завоюва купата, а Ноле стигна четвъртфинал.

Възможно е Григор да прогресира даже повече, в случай че се показа мощно в Париж. Българинът разгласи, че желае да приключи по достолепие „ най-силния сезон в кариерата си “.

„ Без подозрение това е най-хубавата ми година, тъй като съм доста непрекъснат – призна Димитров. – Най-важното е, че съумявам да печеля даже мачове, в които играя на приблизително равнище. Почти всяка седмица бях на четвъртфинал, полуфинал или край. Мисля, че стигнах дотук, тъй като работех даже в тези дни, в които нямаше потребност на съм на корта или във фитнеса. “

Късно нощес приключи мачът сред французите Ришар Гаске и Беноа Пер, който трябваше да дефинира първия противник на Димитров в Париж.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР