Григор Димитров бе много щастлив след днешната си победа над

...
Григор Димитров бе много щастлив след днешната си победа над
Коментари Харесай

Димитров: Надявам се да запазя този ритъм възможно най-дълго


Григор Димитров бе доста благополучен след днешната си победа над Хайс Брауер на осминафинала на ATP 250 шампионата в Марсилия. По този метод Димитров записа дебютен триумф в конкуренцията, откакто в предходните си две участия загуби от Жил Симон и Дмитри Турсунов в първи кръг.

„ Много съм удовлетворен от представянето си, защото Хайс е доста рисков състезател, изключително на тази настилка. Сервираше доста добре и в няколко гейма ме затрудни съществено, само че за благополучие съумях да се оправя “ – разяснява първата ни ракета.

„ Имах разполагаем няколко дни за отмора и адаптация, което е доста значимо, когато играеш на закрито. От началото на предходната седмица влязох в доста добър темп и ще се постарая да го запазя допустимо най-дълго “ – добави трикратният полуфиналист от Големия шлем.

Българинът бе запитан какви са упованията му за идния конфликт с Александър Бублик. „ Той е кадърен да играе страховит тенис, само че аз също съм. Много е значимо постоянно да се стремиш да се представяш по-добре, в сравнение с в предходния мач. Има някои дефекти в играта ми, които би трябвало да изчистя, само че все пак съм доста удовлетворен от метода, по който играх през днешния ден “.

Интервюиращият напомни на Димитров, че един от първите му мачове в Тура бе точно в Марсилия. „ Да, припомням си доста добре. Играх против Симон и в един от най-важните моменти от мача пробвах да разпространявам слайс в оня завършек на корта (посочва другото поле), само че пропуснах. Не бях играл тук от 12 години и съм доста благополучен, че се оправих по-добре, в сравнение с последния път “ – приключи четвъртият подложен.

Предстоящият мач ще бъде пети сред Димитров и Бублик, като досега салдото е 2-2. Българинът завоюва последните си два мача против този конкурент – в Синсинати през 2021 година (6-3, 7-5) и в Индиън Уелс предходната година (6-3, 6-4). До моента двамата не са се изправяли един против различен на закрито.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР