Грета Тунберг – името на 16-годишното момиче от Швеция сигурно

...
Грета Тунберг – името на 16-годишното момиче от Швеция сигурно
Коментари Харесай

Проектът „Грета Тунберг“ е обречен на неуспех

Грета Тунберг – името на 16-годишното момиче от Швеция несъмнено е едно от най-често споменаваните тази година. Невръстната екоактивиска единствено за няколко месеца съумя да раздели международното публично мнение по отношение на климатичните промени.

Тунберг толкоз уверено твърди, че планетата ни е на ръба на климатичен апокалипсис, че даже най-недоверчивите първоначално се замисляха дали тя не е права. Но всички „ пророчества “ на момичето рухват, когато се прочете мнението на специалисти и учени в региона на по този начин нареченото световно стопляне, написа "Труд ".

За да се види какъв брой неверна е позицията на екоактивистката, елементарно може да се хвърли незадълбочен взор и в близкото минало.

През 80-те години на предишния век научният спор в Съединени американски щати е сменен с нервност, която не почива на никакви методики. Прогнозите тогава са, че до началото на 21 век равнището на Световния океан ще се увеличи с няколко метра поради световното стопляне и Флорида, да вземем за пример, ще е под вода. Нищо такова не се случва.

Сега още веднъж сме очевидци на опит за всяване на суматоха измежду хората по света, свирейки на тънката струна „ световно стопляне “. За страдание през днешния ден методът за разпространение на изказванието „ Климатичният апокалипсис чука на вратата “ е отблъскващ. За тръбач на тези, които имат интерес от сходна нервност, се употребява Грета Тунберг.

Вече се изписа за нейните здравословни проблеми и манията й мъчително да се фиксира върху дадена тематика, която в тази ситуация е „ хората убиват планетата “.

Всеки естествен човек ще признае, че да се използва дете по подобен противен метод е тежко морално закононарушение. Но явно сценаристите на този спектакъл не ги е грижа за Грета Тунберг – всички негативи и меко казано малоумия в акцията на шведското момиче се пишат на неин тил.

Като пътуването с яхта с „ нулеви въглеродни излъчвания “ (захранвана със слънчеви панели), с цел да произнесе тирада в Организацията на обединените народи (ООН) в Ню Йорк – този метод на напредване бил най „ щадящ за природата “. Оказа се, че най-малко двама души от нейния екип са летели със аероплан до Съединени американски щати.

В същото време шведското момиче е жигосала този превоз като най-неекологичния. Гафовете не се изчерпват до тук – рекламните надписи на яхтата, която е благосъстоятелност на Пиер Казираги, принц на Монако, пиенето на вода от пластмасови бутилки, което за същинските природозащитници е надали не смъртен грях.

Изобщо кукловодите зад шведската госпожица позволиха редица неточности, породили подозрение за чистотата на идеята й даже у най-доверчивите.

Кой има интерес от сходна всеобща нервност? Проектът „ Грета Тунберг “ в своето начало имаше капацитет да вкара сериозен кол в колелото на международната стопанска система.

Всеки финансов търгаш ще подскача от наслада с цялостни джобове при измислена климатична рецесия. Въглищата замърсяват, за какво не ги сменим с възобновими енергоизточници, нищо че са в пъти по скъпи. Ядрената сила е рискова, хайде и нея да сменим с някоя противоречива иновация.

Става дума за опит за погребение на международната енергийна промишленост и търсене на различни разновидности, които към този момент някой 100 на 100 има концепция къде, по какъв начин и за какъв брой да продаде.

А отпред на този парадокс е конфигурирано 16-годишно дете, което няма даже бегла визия защо става въпрос. Това дете с лекост споделя лъжата по какъв начин имало „ теоретичен консенсус “ – 97% от експертите били безапелационни, че индивидът е главният фактор за климатичните промени.

Манипулацията беше развенчана бързо – преди 3 дни 500 учени-климатолози подписаха и изпратиха в Организация на обединените нации Европейска декларация за климата. Основните експертни и обосновани заключения в нея са, че няма изключителна обстановка във връзка с климата и стоплянето става доста по-бавно от предстоящото. И още – „ световното стопляне не е нараснало количеството на стихийните бедствия “.

„ Климатичните модели имат доста дефекти и като политически принадлежности напълно не са безупречни. Нещо повече, те по-скоро преувеличават въздействието на парниковите газове, такива като CO2 (въглероден диоксид). Освен това те пренебрегват обстоятелството, че обогатяването на атмосферата с CO2 е преференциално.

Призоваваме Ви да следвате климатичната политика, учредена на рационалната просвета, реалистичната стопанска система и откровената грижа за тези, които страдат от скъпоструващите, само че ненужни опити за намаляване на следствията “, пишат учените.

Сега си спомнете какво приказва Грета Тунберг и сравнете измислиците й с резюмето на писмото два реда по-нагоре. На кого вярвате?

Докато Грета Тунберг пръска лъжите на своите кукловоди в Организация на обединените нации, прави усещане, че по този начин наречените обичайни „ зелени “ организации – Световен фонд за дивата природа (WWF) и „ Грийнпийс “ не заявят поддръжка.

Доказано е, че двете организации от дълго време са превърнати в мегакорпорации, които ръководят бизнес за милиарди, маскиран зад екологична идея.

Причината е точно в задачата на акцията на 16-годишното момиче – бойкот против международната стопанска система.

WWF и „ Грийнпийс “ са част от тази стопанска система. Например WWF е в тясно съдействие с компании, като производителя на генномодифицирани артикули Монсанто. От това „ съдружничество “ Фондът, регистриран като офшорка в Швейцарската конфедерация, печели стотици милиони евро на година.

WWF си партнира и с други компании във вкусово-хранителната индустрия. Имаше интервал, в който Световният фонд издаваше документи на фирмите и по този начин се печелеха и потребителите, деклариращи че употребяват единствено природосъобразни артикули.

Така че дейностите на Грета Тунберг явно заплашват многомилионната облага на WWF, удряйки по техните сътрудници – огромните корпорации в Европа и Съединени американски щати.

Що се отнася до „ Грийнпийс “ – против кого ще се борят, в случай че международната промишленост почине, каквото на процедура желае Тунберг? Например по какъв начин от „ Грийнпийс “ ще се хвалят, че са саботирали следващата въглищна централа в Източна Европа?

Точно поради това няма отчетлива и публична позитивна реакция от тези „ природозащитни “ организации, зад чиято „ екологична “ маска се крият големи бизнес ползи.

Безусловна поддръжка за Грета Тунберг не са дали и „ зелените “ в Европейския парламент, които чакат комфортен миг, с цел да употребяват политически акцията на детето.

Както постоянно, единствено в България имаме изключение, което може да се опише с поговорката, че сме „ по-католици от Папата “. Тази поговорка беше демонстрирана по най-идиотски метод от дребна опозиционна партия с дълготраен и мъчителен блян към властта.

На 20 септември в София бе извършена Глобална стачка за климата – точно по този начин стартира историята на Грета Тумберг. Тя протестираше пред шведския парламент сама. После акцията бе подета от хиляди нейни връстници в цяла Европа – митинг на деца против „ световното стопляне “. Наивно, без причини, без познания, само че чисто, по детски.

В София деца нямаше. Най-отпред беше Борислав Сандов от партията „ Зелено придвижване “, която дружно с „ Да, България “ на Христо Иванов-Бойкиев и ДСБ на ген. Атанас Атанасов е в обединението „ Демократична България “.

Вместо митинг на малчугани и младежи за опазването на природата, имаше дангалаци от българските „ зелени “, които го обърнаха на политика и желаеха министерски оставки. И опорочиха даже почтената концепция деца да застанат идеалистично и без причини в отбрана на природата.

А в международен мащаб планът „ Грета Тунберг “ е жертван на крах, тъй като рано или късно хората ще чуят гласа на учените и ще се успокоят. 16-годишното момиче ще остане в историята като следващия подправен оракул, вещаеш климатичен апокалипсис.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР