Грешно е едни хора да имат рекордни постъпление на гърба

...
Грешно е едни хора да имат рекордни постъпление на гърба
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Бъдещето на нашите деца очаква да инвестираме в устойчивост


„ Грешно е едни хора да имат рекордни постъпление на гърба на нашите консуматори на електрическа енергия. В този миг облагата би трябвало да бъде споделена и ориентирана към тези, които имат най-голяма потребност от средства “, сподели още Фон дер Лайен.

Относно тавана на цените на газа, Фон дер Лайен сподели, че е значимо цените да се балансират по рационален метод.

„ Моята диагноза е, че сегашният пазар на електрическа енергия към този момент не прави работа “, сподели Урсула фон дер Лайен.

Тя разгласи основаването на нова европейска атомна банка, чиято цел ще бъде инвестицията в планове за произвеждане на водород. Европейски Съюз е планувала инвестиция от 3 милиарда евро във водородния пазар. „ Това е методът, по който ще подсигуряваме силата на нашето бъдеще. Това е нашата Зелена договорка “, сподели тя.

„ Бъдещето на нашите деца чака да влагаме в резистентност, само че и да живеем стабилно. Трябва да финансираме прехода към нулевите излъчвания и към цифровата стопанска система. Необходима ни е фискална политика, която да дава опция за стратегически вложения. Държавите членки би трябвало да бъдат по-гъвкави във връзка с понижението на държавния дълг. Трябва да има отчетност за реализиране на резултатите, за които сме се разбрали. Трябва да има по-прости правила “, сподели още Фон дер Лайен.

„ Ще предложим пакет за помощи за дребни и междинни предприятия. Единен пакет от това какви да бъдат данъчните правила за тях в Европа. Трябва да променим директивата за закъснелите заплащания, тъй като 25% от всички банкрути се дължат на това, че фактурите не се заплащат на време “, сподели ръководителят на Европейската комисия.

Друга значима точка за стопанската система на Европа е енергийната самостоятелност. „ Необходими са ни географски партньорства. Необходими са ни надеждни сътрудници “, сподели Фон дер Лайен.

Председателят на Европейска комисия сподели, че Европейски Съюз ще се стреми към основаването на стратегически запас от редки метали и литий, които сега се обработват в Китай. „ С новите ни сътрудници можем да работим за възстановяване на изискванията на труд, за запазване на околната среда “, разяснява тя.

„ Време е да се влага в силата на нашата народна власт. Да се съюзим с единомислещи сътрудници в целия свят. Да гледаме света с едни очи, да обединим силата си, да запазим устоите на демокрацията. Има страни, които са на път към нашия съюз – пътят към демокрацията и съюза са едно и също “, сподели Фон дер Лайен.

Тя поддържа апелите за европейска политическа общественост.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР