Грешна комуникация във въздуха почти доведе до челна катастрофа на

...
Грешна комуникация във въздуха почти доведе до челна катастрофа на
Коментари Харесай

Самолети избягват на косъм челна катастрофа на пистата в Колорадо след маневра на пилота в последната секунда

Грешна връзка във въздуха съвсем докара до челна злополука на пистата в Колорадо предходната година — само че нещастието беше избегната след маневра в последната секунда от водач на JetBlue, който повреди самолета, само че не аргументи пострадвания.

„ Надявам се, че няма да ни ударите “, сподели капитанът на Beechcraft B300 King Air във въздуха, до момента в който се спускаше към писта 10 на летище Yampa Valley – където JetBlue Airbus A320 се приготвяше да излети, съгласно Доклад на Националния съвет за сигурност на превоза, оповестен тази седмица.

Докладът за съвсем злополуката идва в края на съвсем двегодишно следствие от NTSB на случая от 22 януари 2022 година, по време на който полет 1748 на JetBlue Airways претърпя обилни вреди при удар в опашката, заобикаляйки конфликта.

Задната част на самолета JetBlue се разруши в земята, когато усили тягата и излетя внезапно от пистата, когато самолетът на King Air се приближи единствено на 2,2 морски благи от летището, демонстрира видео, заяви Fox Busin...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР