Грешка в превода доведе до хиляди бракувани сувенири, отбелязващи платинения

...
Грешка в превода доведе до хиляди бракувани сувенири, отбелязващи платинения
Коментари Харесай

Печатна грешка съсипа 10 000 сервиза за празника на кралицата

Грешка в превода докара до хиляди бракувани сувенири, отбелязващи платинения " Jubbly " на кралица Елизабет, а не на нейния платинен " празник ".

Над 10 000 чаши, сервизи за чай и декоративни чинии, предопределени да отбележат 70-годишното ръководство на монарха, включваха илюстрация на кралицата и нейния герб, само че с печатната неточност.

Вместо да написа jubilee - " празник ", е изписано " jubbly " - в превод " радостен, щастлив ".

`Печатна

Посудата била създадена в Китай, и трябвало да бъде продавана от " Wholesale Clearance UK " на едро. Главният изпълнителен шеф на " Wholesale Clearance UK " Карл Бакстър се намесил, с цел да се опита да продаде цялостния склад от сувенирите за близо 44 000 $. Той споделя, че търговеца, който се осмели да ги изкупи, може да завоюва 400 000 $.

На смешка споделя, че в случай че някой си вземе от комплектите и е почитател на Кралицата и на Дел Бой ще удари две в едно. Дел Бой е воин от ситком прочут с цитатите си, измежду който е и " Lovely Jubbly ". " Освен това с предметите можете да се позабавлявате. Да извършите съревнование за разтрошаване на чинии, да играете рискова игра на фризби. Има пазар за всичко ", сподели представител на компанията пред BBC.
`Печатна

В неделя (6 февруари), се навършиха 70 години от качването на кралица Елизабет на трона, само че същинските празненства ще бъдат през юни. Самата коронация е през 1953 година, тъй като са били нужни месеци за подготовката ѝ.

Сред акцентите са концерт онлайн, наименуван " Платинено празненство в двореца ", Големият юбилеен обяд и Платиненият юбилеен конкурс.

95-годишната кралица Елизабет стана най-дълго управлявалият монарх в историята на Обединеното кралство през септември 2015 година, когато изпревари своята прапрабаба кралица Виктория, която заемаше престола 63 години и 216 дни.
Снимка: ЕРА/БГНЕС  Печатна неточност унищожи 10 000 сервиза за празника на кралицата

Внучка

Елизабет може да е монарх и е измежду най-известните и авторитетни дами в света, само че за осемте си внуци тя е просто тяхна баба и се обръща постоянно, когато я назовават " бабо ". Но една от внучките ѝ била в блажено незнание за това какво работи бабата. Според майка ѝ Софи, графиня на Уесекс, 18-годишната лейди Луиз Уиндзор, щерка на принц Едуард, " нямала визия ", че баба ѝ е " известна ".

" Луиз в действителност нямаше визия, че кралицата и нейната баба са еднакъв човек. Чак когато отиде в учебно заведение, децата ѝ загатнали: " О, баба ти е кралицата ". Когато се прибира, ме попита: " Мамо, споделят, че баба е кралицата, в действителност ли? ". Отвърнах " Да ", а тя сподели: " Не разбирам какво имат поради ".

Лейди Луиз е израснала отвън светлината на прожекторите и има доста близки връзки с кралицата и починалия принц Филип. Твърди се, че тя и брат ѝ Джеймс са прекарвали доста време с баба си и дядо си, тъй като са живели покрай Уиндзор. Вътрешен човек споделил пред " Sun ": " Кралицата доста обича да бъде с Луиз и Джеймс в Балморал. Тя се сближи с Луиз, която наподобява се трансформира в обичаното ѝ внуче, следвана от Джеймс ".
Снимка: ЕРА/БГНЕС  Печатна неточност унищожи 10 000 сервиза за празника на кралицата

" Бедничката ти "

Когато Елизабет Александра Мери Уиндзор се ражда на 21 април 1926 година на улица " Брутън " 17, фамилният дом на майка ѝ в сърцето на оживения Мейфеър, никой не е подозирал, че този мъничък сноп един ден ще стане кралица на Англия.

Когато била на 10 години, на 11 декември 1936 година, чичо ѝ, крал Едуард VIII, абдикира, обръщайки тил на трона в гонене на любовта, откакто цари единствено 327 дни. Бъдещето на принцеса Елизабет се трансформира вечно. Защото когато татко ѝ Бърти, срамежливият и заекващ херцог на Йорк, стана крал Джордж VI, дребната принцеса бързо разбра какво значи това за нея.

Твърди се, че нейната сестра Маргарет я попитала: " Това значи ли, че ще би трябвало да бъдеш идната кралица? " Елизабет ѝ отвърнала: " Да, някой ден ". Маргарет реагирала със страдание, а не със злоба с думите: " Бедничката ти ".

Ако Лилибет имаше брат, нещата нямаше да стоят по този метод. Семейството напуснало обичния си дом на " Пикадили " 145 и четиримата заживели в Бъкингамския замък. Елизабет и Маргарет били обучавани от гувернантката Марион " Кроуфи " Крауфорд. Момичетата били дисциплинирани, само че палави както всички хлапета. Репортаж на " Mirror " един път описа по какъв начин в битки със сестра си, Елизабет се отличавала като " бърза с лявото си кроше ".

лед като ориста ѝ се трансформирала, и вероятността да седне на трона се нараснала, образованието на Елизабет трябвало също да се ускори и наред с уроците на Кроуфи, тя била обучавана по конституционна история от Хенри Мартен, тогава заместник-ректор в Итън. Тя също учи френски и го приказва прелестно. Подготовката на Елизабет за трона е прекратена, когато Англия влиза във войната през 1939 година

Заедно със сестра си и милиони деца в цялата страна, тя постоянно имала на разположение противогаз и прекарвала вечерите си на мрачно. След къс интервал на престояване в Шотландия, бъдещата кралица е преместена в Уиндзор за Коледа на 1940 година и остава там до края на войната, дружно с Маргарет, до момента в който родителите ѝ са в Бъкингамския замък.

През октомври 1940 година подготовката на Елизабет за трона прави скок напред с първото ѝ послание към сънародниците по време на " Детския " час на BBC. На 19 години тя към този момент избира личния си дрешник и получава офиси в Бъкингамския замък и Уиндзор. Първото ѝ дълготрайно пътешестване в чужбина е през 1947 година, когато се причислява към родителите си и сестра си Маргарет на обиколка в Южна Африка. Тъй като здравето на татко ѝ се утежнява през 1951 година, принцеса Елизабет поема повече отговорностите му, от задгранични обиколки до приветстване на задгранични сановници, всичко това в подготовка за идната работа като монарх. Вече е омъжена за принц Филип и е родила Чарлз и Ан.

На 6 февруари татко ѝ си отива, и тя, 25-годишна, поема короната и жезъла. Въпреки купата, за нея този ден е печален, тъй като умира татко ѝ, към който е била прекомерно привързана. Той си отива на 56 години от рак на белия дроб.

Eight new stamps released to celebrate Queen's Platinum Jubilee milestone
— Mirror Royal (@MirrorRoyal)
Властите анонсираха четиридневни тържества в цялата страна по случай нейния платинен празник при започване на юни. Британците посрещнаха с наслада новината.

" Trooping the Colour " - " Парадът на знамената ", с който публично се отбелязва всяка година нейният рожден ден, ще постави на 2 юни началото на този дълъг празничен уикенд. В шествието ще се включат 1400 бойци, 200 коня и 400 музиканти. За 4 юни е плануван огромен концерт в Бъкингамския замък, а за 5 юни - 200 000 юбилейни банкети. Един от тях, в Уиндзор, наподобява ще бие международния връх за максимален пикник, събирайки близо 1600 участници на маси с дължина половин километър. " Това е минимумът ", споделят уредниците. Идеята е да се съберат дружно представители на всички публични прослойки.

Тези дни беше пусната и сбирка от осем пощенски марки във връзка юбилея.

За 3 юни е планувана специфична празнична литургия в катедралата " Свети Павел ", а на идващия ден в Бъкингамския замък ще се състои концерт, в който ще вземат участие звезди на шоубизнеса от целия свят. От 2 до 5 юни, които ще бъдат публични почивни дни във Англия, за посетителите ще бъде бъде открита кралската резиденция в Сандрингам в Източна Англия и замъка Балморал в Шотландия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР