Грешка е да се смята, че външната привлекателност за мъжа

...
Грешка е да се смята, че външната привлекателност за мъжа
Коментари Харесай

Вижте как се е променила красотата на мъжете през последните 120 години

Грешка е да се счита, че външната прелест за мъжа надалеч не е главното. По всяко време мощният пол се опитваше да се грижи за себе си. Те се натрупваха, изтъняваха, набираха мускулна маса, отглеждаха мустаци. Но едно нещо остана непроменено – следвайки избран нереален блян за хубост.

Ние разгледахме архивни фотографии, с цел да разберем по какъв начин са се трансформирали концепциите за идеалния мъж през последните 120 години.

1. 1900-те: Мустаци и фетиш към мощно тяло

Един мъж при започване на ХХ век е трябвало да бъде мощен и всесилен. Високият напредък, необятните плещи, добре развитите мускули са това, което би трябвало да завъртите главата на дамата. Светът полудявасще от портисти Иван Поддубни и Евгений Сандов.

Основният мъжки аксесоар е мустаците. За тях се грижеха толкоз деликатно, колкото и за косата: те бяха навити с горещи щипки.

2. 1910-те: Декаданс и бледност

На мястото на непостижимото здраве мощните мъже бяха сменени от бледи, трагични упадъчни младежи (от френския декадент ). Сега тънкостта, тънките пръсти, мързеливият тип и небрежността в облеклата се държат с висока респект. Мъжете към момента носят мустаци.

Костюми и палта са на  мода. Мъжкият дрешник е допълнен от ръкавици, шапка с ботуши.

3. 1920-те: Джаз и социалити

20-ият е интервал на джаза и разцвета на киното. Мълчаливите кино звезди – Рудолф Валентино, Роналд Колман и Ивор Новело – се трансформират в мъжки блян. Мъжът би трябвало да бъде освен хубав, само че и просветен. Той елементарно може да поддържа всеки диалог, танцува грациозно и има положителни маниери.

Безупречно овално лице, коса, безпрепятствено обръснато лице и тъмни вежди. Ярките цветни чорапи с шарки се трансформират в най-модерния аксесоар. Те  се носят с бричове и подрязани панталони за голф.

4. 1930 година: Авантюризъм и необятни плещи

Помпезната, изискана грациозност се сближава. Човекът на 30-те е авантюрист. Стандартът за хубост бяха – Гари Купър и Кларк Гейбъл. Почти всеки втори мъж носеше мустаци в жанр Clark Gable.

Небрежността и мъжествеността са на мода – обличане, необятни плещи, тесни ханша и добре развити мускули. Ако човек не е имал такива параметри. Широки плещи и тесни ръкави създаваха илюзията за „ вярна “ фигура. Образът беше допълнен от трилби шапка и обувки Оксфорд.

5. 1940-те: Силен мъж и военна униформа

Втората международна война направи корекции в света на мъжката хубост. Костюмите бяха сменени с военна униформа, облеклата станаха демократични и практични. Поради липса на плат изчезнаха джобове на якета и копчета, ревери и гънки на панталони. Палтото е еволюирало от войнишка униформа в ежедневни връхни облекла.

6. 1950-те: Бунт

Героят на 50-те е хубав въстаник. Той носи дълго яке от туид, кожено яке, кльощави панталони, дантела вместо вратовръзка и ярки ризи. Мъжете купуват насипен бриолин – за фиксиране на косата и придаване на искра. Те къдрят косите си в пашкул, като на Елвис Пресли.

Изключени плещи, мощна воля на брадичката и тъмен тип са на мода, като тези на Марлон Брандо или Джеймс Дийн. Тениската стяга мускулите и акцентира всички прелести на фигурата.

7. 1960-те години: Youth and The Beatles

Този интервал бе маркиран от The Beatles. Блейзери без яки, тесни панталони, облечени ризи и заострени ботуши са на мода. Задушните офис костюми бяха сменени от ярки ризи, дънки и панталони от велпас.

Поради солидните студентски митинги се образува нов мъжки блян – стройна прилепнала студентка с ярки очи и юношески черти на лицето. Жените полудяват от Ален Делон

8. 1970-те: Рок и Хипи

Период на хипи, отвод от материална и психеделична канара. Мъжете отглеждаха дълга коса, стопираха да я оформят. Иконата на стила беше Джим Морисън, водещият артист на The Doors.

В мода са фешън панталони, цветни ризи, цветни поло тениски и ботуши на висок ток.

9. 1980-те: Мускули и здраве

Австриецът Арнолд Шварценегер печели състезанието “Мистър Олимпия ” и задава наклонността за културизъм. Мъжете се отхвърлят от тютюнопушенето и алкохола.

Трябваше да се сбогуват с дългата коса. В наклонността чисто бръснато лице и кокетна прическа. Мъжът на 80-те е юпи: млад самонадеян интелектуалец, водещ всемирски метод на живот и насочен към кариерата си. Той се грижи за себе си, следва стилните трендове и избира бизнес жанр в облеклата.

10. 1990-те: Гръндж и немарливост

Този жанр пристигна в всекидневието от рок музиката. Небрежни облекла, леки небръснати и разрошени коси. Модата се ръководи от бълха пазари и магазини за втора ръка. Мъжете носят опънати пуловери, скъсани дънки и костюми на голо тяло. Секс знаците на 90-те са „ неприятните момчета “ и рок бунтовниците Кърт Кобейн и Джони Деп.

11. 2000-те години: Метросексуалност и замъгляващи граници

Мъжете започнаха да се грижат за себе си не по-малко от дамите. В всекидневието им имаше посещаване на козметик, коафьор и фитнес клуб. Все по-често купуват компактно прилепнали облекла, само че главният фешън шлагер е тениска, която акцентира ръцете.

12. 2010-та: Хипстери и просветеност

Безгрижие в рокля, ярко стърнища, карирани ризи, татуировки и очила с рогови рамки – това е главният съставен елемент. Мустаците и брадата още веднъж влизат в модата. Стройно интелектуално момче обича да чете, той е в течение с най-новите културни вести, посещава изложения, гледа филми и интензивно поддържа сметки в обществените мрежи.

Мъжете от всеки интервал имат собствен сексапил и плам. И кой вид е най-близо до вас?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР