Green Bags – торбички, тип мрежи за насипни плодове и

...
Green Bags – торбички, тип мрежи за насипни плодове и
Коментари Харесай

Лидл пуска зелена алтернатива на найлонови торбички

Green Bags – торбички, вид мрежи за насипни плодове и зеленчуци за многократна приложимост предлага към този момент Лидл България в магазините си в цялата страна.

Всеки клиент може да открие зелената опция на еднократните найлонови торбички в бранш „ Плодове и зеленчуци “. Наличини са във всички магазини на веригата на цена от 1,49 лева за комплект от 2 бр. мрежички. Всяка тежи по 8 грама, които автоматизирано се приспадат от тежестта на стоките при претегляне на касата посредством баркод етикет.

Мрежите са от 100% чист и рециклируем полиестер и са устойчиви на скъсване. Допълнителен плюс е, че могат да се перат и в пералня на 30 градуса. Те са с размери 34 х 30 см и устоят до 5 кг тегло.

Зелената опция на еднократните найлонови торбички е поредна стъпка на веригата в осъществяване на цялостната тактика за пластмасата REset Plastic. Тя обгръща пет сфери - понижаване използването на пластмаса, редизайн, преработване, унищожаване на пластмасов боклук от околната среда и изследвания за нововъведения. Като част от тактиката компанията си слага две съществени цели: да понижи наличието на пластмаса в опаковките на продуктите от личните си марки с 20%, както и да направи 100% от тях оптимално рециклируеми до 2025 година

Компанията към този момент осъществя редица ограничения по страгетията, като още през 2018 година понижи тежестта на тарелките за прясно месо лична марка. Така годишно икономисва над 30 тона пластмаса. През октомври тази година Лидл България надгради мярката с въвеждането на нови, още по-щадящи околната среда тарелки за прясно месо - направени от над 90% рециклирана пластмаса, рециклируеми и спестяващи до 16% пластмаса на опаковка. От 2020 година във веригата не се оферират и пластмасови произведения за еднократна приложимост като чашки, чинийки, принадлежности, сламки и други. Само тази мярка докара до спестяването на 51 тона пластмаса годишно по отношение на 2017 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР