Гръцкото звено за борба с тероризма арестува 14 души -

...
Гръцкото звено за борба с тероризма арестува 14 души -
Коментари Харесай

ПРЕСТЪПНА ГРУПА! Арестуваха 14 души за финансиране на тероризъм

Гръцкото звено за битка с тероризма арестува 14 души - 13 жители на страната и един чужденец, обвинени във финансиране на терористична организация и пране на пари, оповестява електронното издание Kathimerini, представено от "Фоку ". Обвиняемите, 11 мъже и три дами, са арестувани във вторник сутринта по силата на заповеди за арест, издадени от проверяващ магистрат.

Разследването против тях е почнало на 28 октомври предходната година след арестуването на 29-годишния Константинос Г., който в интервала сред март и май 2017 година изпрати писмо-бомба до някогашния гръцки министър председател Лукас Пападимос и до други 10 европейски публични лица. Установено е, че 14-те лица са подали пари в банкова сметка, употребена от Константинос Г., с цел да източва пари. Според източници, обвинените са родственици на пандизчии и евентуално не са били наясно, че внасят пари в сметката, която задържаният е употребявал.

След като банковата загадка е анулирана като част от следствието, е разкрито, че обвинените превеждат суми в диапазона сред 100 и 600 евро по сметката. Константинос Г. е употребявал подправено име за сметката, по която е получавал пари в подмяна на услуги, които е трябвало да даде на пандизчии. Според полицейски източник пандизчиите, на които е трябвало да бъдат предоставяни услуги, са съдени за тероризъм. Широкият лист на предлаганите услуги включва даване на мобилни телефони против такса от 300 евро и помощ за промяна на затворническите килии, таксувана на цена от 600 евро. Ако бъдат наказани, 14-те обвинени биха могли да бъдат лишени от независимост за период до 10 година
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР