Гръцкото правителство взе решение да започне незабавно залесяване на опожарените

...
Гръцкото правителство взе решение да започне незабавно залесяване на опожарените
Коментари Харесай

Гърция ще започне незабавно залесяване на опожарените площи

Гръцкото държавно управление взе решение да стартира неотложно залесяване на опожарените площи от огромните пожари в префектура Еврос в Северозападна Гърция и в резервата Парнита край гръцката столица Атина, съобщи гръцката организация АНА-МПА.
Прочетете още
След държавната среща през днешния ден беше взето решение за дейности за предварителна защита и отбрана на горите в Гърция, заяви министърът на околната среда и енергетиката Теодорос Скилакакис.

С решението за залесяване на Еврос и Парнита държавното управление поема грижата дивите животни, които са оживели след пожарите, да имат храна и вода през идващите месеци, съобщи Скилакакис.

Също по този начин стартират и процедурите за битка с ерозията и за отбрана от наводнения в засегнатите водосборни басейни.

Предимство в признатите ограничения има и почистването на коритата на реките, съобщи Българска телеграфна агенция.

Правителствени източници акцентират, че реализирането на техническите планове задейства новата форма за възобновяване с подизпълнители и наново залесяване на държавните горски земи, както ще се употребяват и горските кооперативни организации, заяви АНА-МПА.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР