Гръцкото правителство обяви, че планира да събори 3185 незаконни постройки,

...
Гръцкото правителство обяви, че планира да събори 3185 незаконни постройки,
Коментари Харесай

Над 3000 незаконни постройки ще бъдат съборени след пожарите в Атика

Гръцкото държавно управление разгласи, че възнамерява да събори 3185 противозаконни постройки, построени в горите и по бреговата линия в региона Атика след смъртоносните горски пожари предходната седмица, които лишиха живота на над 90 души, оповестява в. " Катимерини ".

 © Българска телеграфна агенция
Решението се отнася до здания, за които са издадени дефинитивни решения за срутване.

Правителственият представител Димитрис Дзанакопулос съобщи, че държавното управление ще стартира акция против противозаконните градежи, които съгласно специалисти са съдействали за опустошенията от пожарите.

" Катимерини " прецизира, че в най-тежко засегнатите от пожарите горски региони има най-вече незаконни градежи.

Правителството беше остро подложено на критика за метода, по който е реагирало при пожара, който лиши живота на минимум 93 души, а голям брой други бяха ранени или оповестени за изчезнали.

Над 1000 изгорели здания, инспектирани от инженерите след пожара, също ще бъдат съборени. Природозащитни организации обявиха, че пожарът е бил най-смъртоносният в историята на страната и е опустошил 17 000 акра (6879 хектара) гори и жилищни региони.
 ​Куче оцеля при пожара в Мати ​Куче оцеля при пожара в Мати
На гръцкия остров Закинтос нощес е избухнал горски пожар. Стихията се разразила от мощния вятър. В потушаването се включиха и самолети. Край Атина спа...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР