Гръцкият външен министър Никос Дендиас се надява да посети утре

...
Гръцкият външен министър Никос Дендиас се надява да посети утре
Коментари Харесай

Гръцкият външен министър се надява да посети Киев утре

Гръцкият външен министър Никос Дендиас се надява да посети на следващия ден Киев и в тази връзка ще разиска обстановката в Украйна на съвещанието на външните министри на Европейски Съюз в Люксембург, заяви АНА-МПА. Дендиас сподели това при идването си през днешния ден за съвещанието на външните министри.

Министрите ще обсъдят обстановката в Украйна на този стадий. За мен това е извънредно значимо, тъй като, се надявам на следващия ден да отида в Киев, сподели Дендиас.

Посещението на гръцкия външен министър в Украйна бе отлагано няколко пъти. Първоначално той трябваше да посети Киев на 6 октомври, по-късно - на 15-16 октомври, за среща с президента Володимир Зеленски и външния министър Дмитро Кулеба.

На 16 октомври Дендиас сподели в изявление за вестник " Вима ", че възнамерява да посети Киев в най-близко време, в случай че изискванията разрешат.

" Това ще бъде третата ми аудиенция в Украйна от началото на военните дейности, тъй като към този момент два пъти бях в Одеса ", сподели гръцкият външен министър. Посещенията се състояха през април и юли, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР