Гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис

...
Гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик.
Мицотикис
Коментари Харесай

В Солун откриват първите станции на метрото

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 година дойде в Солун за откриването на първите станции на метрото. Церемонията се организира дни преди локалните избори.

След 20 години създаване на метрото в Солун, през днешния ден се подписва договорът по неговата екплоатация.

Първите вагони ще се движат от началото на следващата година, а метрото ще има 13 спирки.

На формалното разкриване на първите метроспирки участват министър председателят Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 година и транспортният министър. От опозицията реагираха, че министър председателят Мицотакис е насрочил откриването на подземната железница дни преди локалните избори в неделя, с цел да укрепи поддръжката към претендента за кмет на ръководещата партия.

В същото време от държавното управление оповестяват за сключване през днешния ден и на контракт за 250 електроавтобуси, които ще обслужват градския превоз в Атина и Солун.

Сделката е на стойност 111 милиона евро и първите рейсове от новия вид влизат в употреба до края на тази година, предава БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР