Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис ще проведе телефонен разговор с турския

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис ще проведе телефонен разговор с турския
Коментари Харесай

Мицотакис и Ердоган ще обсъдят ситуацията в Афганистан

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис ще организира телефонен диалог с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в петък вечерта за събитията в Афганистан, оповестиха от кабинета му.

В Гърция, както и в други страни от Европейски Съюз, има мощна угриженост, че развиването в Афганистан може да провокира бежанска рецесия, сходна на тази през 2015 година
 Талибаните канят страните да добиват запаси в Афганистан Талибаните канят страните да добиват запаси в Афганистан
Говорителят на катарския политически офис на коренно придвижване „ Талибан “ Мохамад Сохаил Шахил предложения непознатите страни да уч...

В четвъртък Ердоган прикани европейските страни идващи от Афганистан, като добави, че Турция няма желание да се трансформира в европейски „ склад “ за бежанци на фона на паниката в южноазиатската страна след завладяването на талибаните.

Предишния ден гръцкият министър на миграцията Нотис Митаракис съобщи, че непосредственият приоритет е евакуацията на жители на Европейски Съюз и на Афганистан, които са работили със силите на Европейски Съюз там, само че че Гърция „ не приема да бъде входна врата “ за потоци от нередовни пасажери към Европейски Съюз “.

Още от БАЛКАНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР