Гръцкият премиер Алекскис Ципрас в свое обръщение обяви национален траур

...
Гръцкият премиер Алекскис Ципрас в свое обръщение обяви национален траур
Коментари Харесай

Национален траур в Гърция в памет на жертвите. Идва още дъжд

Гръцкият министър председател Алекскис Ципрас в свое послание разгласи народен печал в страната в памет на жертвите от убийствените наводнения, взели до миг 15 жертви, оповестяват медиите в южната ни съседка.

Ципрас увери, че "ще бъде направено задълбочено следствие, с цел да не се повтори сходна злополука ". Той се ангажира, че държавното управление ще помогне на фамилиите на жертвите с всички вероятни средства, като посочи, че семейства и предприятия, наранени от пагубните наводнения, ще бъдат подкрепени.





Лошите вести за южната ни съседка обаче не стопират. Дъжд и стихия в Гърция и за през днешния ден предвижда националната метеорологична работа, оповестяват гръцките медии.

На места бурята ще е мощна, изключително в региона на Йонийско море, в континенталната част, на остров Евбея, Спорадските острови и прекомерно е допустимо през нощта да обхване и Цикладските острови, както и западната част на остров Крит, предизвестяват синоптиците.





От началото на седмицата времето в Гърция внезапно се утежни, откакто ураганът "Евридика " връхлетя страната, а проливни дъждове и мощен вятър провокираха древен наводнения и взеха 15 жертви в региона Атика край столицата Атина.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР