Гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви, че поема цялата политическа отговорност

...
Гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви, че поема цялата политическа отговорност
Коментари Харесай

Ципрас пое политическата отговорност за пожарите в Гърция

Гръцкият министър председател Алексис Ципрас съобщи, че поема цялата политическа отговорност за опустошителните горски пожари. Те лишиха живота на минимум 87 души и доведоха до обвинявания от страна на опозицията, че държавното управление не е съумяло да отбрани живота на хората, съобщи Ройтерс.

„ Повиках ви тук на първо място, с цел да поема политическата отговорност за тази покруса пред моя кабинет и гръцкия народ”, съобщи Ципрас пред министрите.

Той уточни, че държавното управление бързо ще даде ход на народен проект за справяне с дългогодишните нарушавания в строителството, и добави, че има индикации, че повода за пожара е палеж.
Умишлен палеж е най-вероятната причина за пожарите край Атина Жертвите на огнената буря към този момент са 83, над 100 души са в неопределеност
След като ужасът мина, оживелите локални поданици и опозицията упрекнаха държавното управление в липса на съответни ограничения против такива бедствия. Кабинетът се пази с аргумента, че пожарите са били съзнателно провокирани.

Същевременно гръцката техническа камара установи, че единствено в най-засегнатото населено място – Мати, има над 300 противозаконни постройки, които не дават отговор на техническите и противопожарни условия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР