Гръцкият парламент ще гласува във вторник вечер законодателна поправка, която

...
Гръцкият парламент ще гласува във вторник вечер законодателна поправка, която
Коментари Харесай

Гърция се готви да разреши на мигрантите да работят законно

Гръцкият парламент ще гласоподава във вторник вечер законодателна корекция, която ще разреши издаването на разрешителни за престой на противозаконните мигранти, живеещи в страната.

Мярката цели да реши казуса с дефицита на работна ръка, само че не се употребява с известност даже измежду ръководещите и по тази причина ще бъде употребявано предписание, което да задължи депутатите консерватори да я поддържат.

Поправката планува даването на тригодишни разрешителни за престой, които ще разрешат и достъп до трудовия пазар.

Консервативното държавно управление, което беше избрано отново през юни и ускори политиката на Гърция за ограничение на миграцията посредством наемане на повече гранична защита и увеличение на патрулите, пресмята, че почти 300 хиляди мигранти без документи в този момент живеят в страната, написа Ройтерс.

" Не желаеме невидими хора ", сподели държавният министър Акис Скерцос пред телевизия ANT1 в понеделник, добавяйки, че се разчита да се привлекат служащи в сфери, които са непривлекателни за гърците, като в същото време усъвършенства публичния ред, давайки прехранване на мигрантите.

Според законопроекта на консервативното държавно управление мигранти и търсещи леговище, които живеят в страната най-малко три години, нямат престъпно досие и им е препоръчана работа, могат да аплайват до декември 2024 година за ново позволение за престояване.

От министерството за миграцията споделят пред Ройтерс, че разчитат, че към 30 хиляди мигранти, най-вече от Албания, Грузия, Пакистан и Филипините, ще аплайват за новия тип позволение.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР