Гръцкият министър на защитата на гражданите Янис Иконому издаде разпореждане

...
Гръцкият министър на защитата на гражданите Янис Иконому издаде разпореждане
Коментари Харесай

Уволниха 7 гръцки полицаи след убийството на фена на АЕК, има арести

Гръцкият министър на отбраната на жителите Янис Иконому издаде предписание за незабавното премахване от работа на седем гръцки полицейски чиновници поради конфликтите сред гръцки и хърватски футболни ентусиасти в атинското предградие Неа Филаделфия нощес, при които почина един гръцки футболен почитател, заяви АНА-МПА.

Заради случаите УЕФА отсрочи мача от третия квалификационен кръг на Шампионската лига сред АЕК Атина и Динамо Загреб за неопределен срок.

Иконому дефинира като неприемливо и недопустимо безпрепятственото допускане на хърватски футболни хулигани през гръцката граница и напредването им чак до Атина. Той съобщи, че превантивните ограничения на управляващите са се провалили и даде обещание, че отстраняването и преместването на виновни чиновници няма да спре дотук. Затова министърът е разпоредил на началника на гръцката полиция да пристъпи допустимо най-бързо към вътрешна инспекция.

Междувременно седем хърватски ентусиасти са били арестувани от гръцката полиция през днешния ден следобед на граничния пункт Евзони на границата сред Гърция и Северна Македония при опит да изоставен страната, заяви телевизия Скай.

Според информация на малкия екран у тях са открити ножове и тояги, което свидетелства, че те са принадлежали към конвоя от най-малко 120 футболни хулигани, последователи на Динамо Загреб, които доближиха до Атина макар възбраната на УЕФА за напредване на ентусиасти.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР